Fietsmaatjes viert éénjarig bestaan met vrolijke fietstocht door Alphen

fietsmaatjes alphen 1 jarig bestaan.jpg
0

Op zaterdag 8 augustus vierde de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn haar éénjarig bestaan met een vrolijke fietstocht door Alphen. “Met deze fietstocht wilden we laten zien dat het ook in coronatijd mogelijk...

Lees verder  

Replica van VOC schip vaart door de Rijn

Halve Maen schip Rijn_Josh.jpeg
0

“Is het Michiel de Ruyter?”, zo klonk het op social media toen een groot handelsschip zondagochtend werd gespot op de Rijn in Alphen. Het was een bijzonder gezicht, te midden van de andere boten op de Rijn. Het handelsschip...

Lees verder  

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

pinguin.jpg
0

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Lees verder  

Extra toezicht bij Zegersloot door vernielingen aan zeven prullenbakken en één bankje

heempark_josh.jpg
0

De politie en handhaving van Alphen houden de komende tijd het gebied rondom Zegersloot extra goed in de gaten, met name Heempark. Afgelopen weekend werden daar namelijk zeven prullenbakken en een bankje vernield.

Lees verder  

Vervolg op crowdfundingsactie voor Proto: ‘Fiets Proto er weer bovenop’

Brand Proto stutten pand_Josh.jpeg
0

Het bedrag dat de Alphense Germaine Soyer voor restaurant Proto met haar crowdfundingsactie heeft opgeleverd staat inmiddels op € 63.390,-. Maar weet jij al van de spinningmarathon af die de Alphense initiatiefneemster organiseert...

Lees verder  

Dodelijke kattenziekte in Nederland

kat
0

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Lees verder  

Windsurfvereniging WSV verboden voor honden

dog-2891724_1280.jpg
0

De Alphense Hondenbezitter waarschuwt voor het verboden gebied voor honden bij Zegersloot. Het gaat om het strandje bij de windsurfvereniging WSV Zegerplas. 

Lees verder  

Nieuwe skatebaan in Benthuizen

Skatebaan Benthuizen
0

Nanne en zijn broer wilden een skatebaan in Benthuizen.

Lees verder  

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

1.jpg
0

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomt eigenaresse van Fab Hair, Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Lees verder  

Zwemmen in de Rijn? Dan riskeer je een boete

centrum rijn 3_josh.jpeg
0

Zwemmen in de Rijn. Het klinkt misschien aantrekkelijk, zeker met deze temperaturen. Maar zwemmen in de Rijn is niet alleen gevaarlijk, het is ook nog eens verboden. Net als het springen van bruggen. De politie, boa's en provincie cont...

Lees verder  

Boomfeestdag verplaatst naar 17 maart 2021

boomfeestdag.PNG
0

Op 18 maart zou de 64ste editie van de Nationale Boomfeestdag gevierd worden in ons land. Alphen aan den Rijn zou de hoofdstad zijn van deze viering. Helaas zijn vrijwel alle activiteiten in maart vanwege de coronacrisis afgelast....

Lees verder  

De Huttenbouw krijgt een home edition

Zo kan het weer HUTTENBOUW
0

In Hazerswoude-Rijndijk beleeft de Huttenbouw 2.0 zijn vierde editie. Omdat corona de bouw van een huttendorp verhindert, heeft de organisatie er een ‘home edition’ van gemaakt. 

Lees verder  

Auto total loss op de N11 – bestuurder verdwenen

n11_josh (2).jpg
0

Zondag 2 augustus rond 05:45 uur werd er een auto met veel schade gevonden op de N11. De bestuurder bleek echter verdwenen te zijn. De politie is op zoek naar getuigen om de bestuurder te kunnen opsporen.

Lees verder  

Alphenaren Menno Aben en Ailany Ton niet naar finale We Want More

menno aben.PNG
0

Alphenaren Menno Aben (20) en Ailany Ton (17) wisten het afgelopen vrijdagavond 31 juli beide niet tot de finale van We Want More te schoppen. 

Lees verder  

Groene Cirkel Bijenlandschap krijgt internationale erkenning

Bij.jpg
0

Acht organisaties hebben hun handtekening gezet om Groene Cirkel Bijenlandschap op de internationale lijst te krijgen van Verified Conservation Areas (VCA’s). Dat is een gebied waarin gestreefd wordt naar betere biodiversiteit en...

Lees verder  

Op deze locaties in Alphen kun je zwemmen

zegerplas_strand_josh.jpg
0

Dit weekend buiten zwemmen? In Alphen zijn er twee officiële openbare zwemlocaties waar je kunt afkoelen.

Lees verder  

Oorzaak brand in PI Alphen: gevangene stak brand aan

PI Alphen
0

De brand die in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 juli plaatsvond in de Alphense gevangenis, werd gesticht door een gevangene. 

Lees verder  

Drie loodsen met nep Nike schoenen gevonden in Alphen

aanhouding_politie_josh.jpg
0

Donderdag 30 juli heeft de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) in drie loodsen en een zeecontainer in Alphen een behoorlijke vondst gedaan: namelijk meer dan 10.000 namaak Nike schoenen. De schoenen zijn in beslag genomen ...

Lees verder  

Tips voor zomer afval

zwemband
0

Het is zomer in Nederland. Dat betekent veel buiten zijn, een gezellige barbecue hier en daar of misschien wel een duik in het water. Maar wat doe je met al dat zomerse afval? Hier een paar tips!

Lees verder  

Ervaring met GO! voor jeugd?

ouder kind
0

Heb jij ervaring met de jeugdzorgvoorzieningen door GO! voor jeugd? Deel dan je input en ervaringen op het speciaal daarvoor aangemaakte kwaliteitsplatform. 

Lees verder