Alphense schrijfster Naima El Bezaz overleden

kaars overleden
0

Op zaterdag 8 augustus is de Marokkaans-Nederlandse schrijfster Naima El Bezaz overleden. De Alphense is 46 jaar geworden.

Lees verder  

Pas op voor inbrekers in de zomervakantie

inbreker woning inbraak.jpg
0

Het is zomervakantie, dat betekent ook dat inbrekers extra actief zijn. Ga jij een dagje uit of op vakantie? Lees dan uit voorzorg deze tips tegen inbraken.

Lees verder  

Nieuwe skatebaan in Benthuizen

Skatebaan Benthuizen
0

Nanne en zijn broer wilden een skatebaan in Benthuizen.

Lees verder  

Boomfeestdag verplaatst naar 17 maart 2021

boomfeestdag.PNG
0

Op 18 maart zou de 64ste editie van de Nationale Boomfeestdag gevierd worden in ons land. Alphen aan den Rijn zou de hoofdstad zijn van deze viering. Helaas zijn vrijwel alle activiteiten in maart vanwege de coronacrisis afgelast....

Lees verder  

De Huttenbouw krijgt een home edition

Zo kan het weer HUTTENBOUW
0

In Hazerswoude-Rijndijk beleeft de Huttenbouw 2.0 zijn vierde editie. Omdat corona de bouw van een huttendorp verhindert, heeft de organisatie er een ‘home edition’ van gemaakt. 

Lees verder  

Koosje reist door de tijd

Koosje reist door de tijd.jpeg
0

Koosje de Koeijer is een half jaar voorzitter van PReT, een organisatie die de belangen behartigt van ondernemers in toerisme en recreatie in de gemeente Alphen aan den Rijn. In Archeon ging ze een weekendje terug in de tijd. “He...

Lees verder  

Veel geluidsoverlast in het afgelopen weekend in Alphen

speaker-301626_1920.jpg
0

In het afgelopen weekend heeft de politie veel meldingen binnengekregen van overlast in Alphen. ‘’Deze waren allemaal naar aanleiding van het mooie weer’’, aldus politie Alphen aan den Rijn.

Lees verder  

Groene Cirkel Bijenlandschap krijgt internationale erkenning

Bij.jpg
0

Acht organisaties hebben hun handtekening gezet om Groene Cirkel Bijenlandschap op de internationale lijst te krijgen van Verified Conservation Areas (VCA’s). Dat is een gebied waarin gestreefd wordt naar betere biodiversiteit en...

Lees verder  

Hoe snel wordt het te warm in een auto?

hond.jpg
0

Het is lekker weer in Nederland, en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Maar hoe snel wordt het warm in een auto? Laat je huisdier niet in een oven zitten!

Lees verder  

Win een cadeaukaart van € 100,- voor een diner bij Wet ’n Wild, Maggie Blue of ‘s-Molenaarsbrug

Renault Kempenaar - zomeractie Wet n Wild.jpeg
0

Renault Kempenaar geeft een cadeaukaart weg ter waarde van € 100,- die je kunt inwisselen bij Wet ’n Wild, Maggie Blue of ’s-Molenaarsbrug! 

Lees verder  

De barbecue aan dit weekend? Let op!

sausages-4446839_1920.jpg
0

Het wordt lekker weer de komende dagen. Heb jij een barbecue op de planning staan? Of een gezellige avond met de vuurkorf aan? Let dan op! Rook zorgt voor schadelijke stoffen in de lucht, niet alleen voor jou, maar ook voor je buren.

Lees verder  

Brand in cel Alphense gevangenis - gevangene gewond

WhatsApp Image 2020-07-30 at 01.23.29.jpeg
0

Er heeft vannacht een brand plaatsgevonden in een cel in de Penitiaire Inrichting aan de Eikenlaan zijde in Alphen. Een traumahelikopter en vier ambulances waren aanwezig.

Lees verder  

De liefde van Hans voor de molen

De liefde van Hans voor de molen.jpeg
0

Aan de rand van Alphen, aan de Heimanswetering, staat de Vrouwgeestmolen. Deze watermolen zorgde vanaf 1797 voor een droge polder. Nu gebeurt dat alleen nog als het elektrische gemaal – dat het molenwerk heeft overgenomen –...

Lees verder  

Hoeveel auto’s bezitten we per huishouden in onze gemeente?

Auto parkeren.jpg
0

Veel mensen kunnen niet meer zonder een auto voor de deur. Maar hoe veel auto’s bezitten we in Alphen precies per huishouden? En hoe is dat in verhouding met de grootte van een huis?

Lees verder  

Avifauna en Archeon genomineerd voor Leukste Uitje

avifauna_josh (3).jpg
0

Leuk nieuws voor Vogelpark Avifauna en Museumpark Archeon! Ze zijn allebei genomineerd voor het Leukste Uitje van Zuid-Holland, wat jaarlijks georganiseerd wordt door de ANWB.

Lees verder  

Ontdek je plekje voor (kwetsbare) ouderen

ontdek je plekje2
0

Nog steeds is het voor veel (oudere) mensen lastig om er eens lekker ‘op uit’ te gaan. Vanwege de corona-crisis zijn er veel beperkingen en soms durven mensen nog niet zo goed.

Lees verder  

Kamperen voor jonge gezinnen die niet op vakantie kunnen

kamperen
0

Misschien is het voor uw gezin dit jaar niet mogelijk om op vakantie te gaan, vanwege de corona-crisis of door gebrek aan financiële middelen? Dat is natuurlijk jammer, want het is zeker dit jaar fijn om even in een andere omgevin...

Lees verder  

Jan, Mieke en Elsemarie plukken de vruchten

Jan, Mieke en Elsemarie plukken de vruchten
0

Landwinkel Sonneveld en Schenkerij De Boomgaard vormen samen een hecht familiebedrijf. Vader Jan houdt zich bezig met landwinkel en fruitbomen, terwijl moeder Mieke en dochter Elsemarie de schenkerij runnen. Mieke vertelt. “In 19...

Lees verder  

Luid de vakantie in met een watergevecht in zwembad De Hoorn

thermen2 watergevecht de hoorn.jpg
0

De zomervakantie is begonnen! Om dit te vieren organiseert De Thermen2 op maandagmiddag 20 juli een watergevecht in zwembad De Hoorn.

Lees verder  

Hoera! De zomervakantie is begonnen

alphenaandenrijn_josh.jpg
0

De deuren zijn dicht, de schoolpleinen leeg: het is tijd voor vakantie! De leerlingen hebben zes weken lang tijd om te zonnen, spelen, zwemmen, ravotten of misschien wel op vakantie te gaan. Wij hebben een aantal leuke activiteiten in ...

Lees verder