Gezond trakteren is verantwoord en vooral heel lekker

Shezaf
0

Shezaf kinderopvang stimuleert ouders op gezond trakteren. Af en toe wat ongezonds moet natuurlijk kunnen, maar door de grote aantallen kinderen in een groep en verschillende feestdagen zijn dat heel wat traktaties. Een traktatie kan o...

Lees verder  

Zonnepanelen op Brede School Boskoop

zonnepanelen Brede School Boskoop
0

Binnenkort wekken nog weer vier daken van gemeentelijke gebouwen met zonnepanelen duurzame energie op.

Lees verder  

Verkoopmarkt Wellant-leerlingen 10 juli in Herenhof

Markt.jpg
0

Maar liefst 70 tweedejaars leerlingen van het Wellant College in Alphen aan den Rijn verkopen op woensdag 10 juli van 10.30 uur tot 14.00 uur hun ‘waar’ voor het goede doel in winkelcentrum de Herenhof. Deze actie is h...

Lees verder  

Subsidie voor versterking techniekonderwijs

Leerpark_fotoAnneliesVerhelst_14.jpg
0

Het Minsterie van OCW heeft afgelopen maandag 1 juli bekendgemaakt welke voorstellen voor versterking van het techniekonderwijs in het vmbo gesubsidieerd gaan worden. Het Groene Hart Leerpark heeft samen met het Park College en het Sca...

Lees verder  

Alphense leerlingen verzekerd van kunst en cultuureducatie

Alphense leerlingen verzekerd van kunst en cultuureducatie
0

Rond de 7200 leerlingen van het basisonderwijs in Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen zijn tot en met schoolseizoen 2022-2023 verzekerd van een kunst en cultuureducatie aanbod.

Lees verder  

Scholen passen tropenrooster toe

sun-3588618_1920.jpg
0

Komende week verwacht Nederland een hittegolf. Met temperaturen boven de 30 graden belooft het een warme week te worden. De Alphense scholen passen daarom hun roosters aan om het hun leerlingen iets makkelijker te maken.  

Lees verder  

Dit zijn de geslaagden van het Scala College

70d0b36d82e87017b32ff14bc1817eb8
0

De uitslagen van de examens zijn bekend en de vlaggen hangen uit! Hieronder vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Gefeliciteerd!

Lees verder  

Nieuwbouw Ashram college op huidige locatie

2017_05_31--11_18_08-gx755937.jpg
0

Door de stijgende bouwkosten en prognose over de teruglopende leerlingenaantallen van alle Alphense middelbare scholen gezamenlijk hebben de schoolbesturen en het college samen besloten dat het Ashram College nieuwbouw zal realiseren o...

Lees verder  

Start herbouw Park College

Han de Jager Park College Alphen aan den Rij
0

Op donderdag 9 mei onthulden wethouder Han de Jager en Horizon Jeugdzorg en Onderwijs bestuurder Krijnie Schotel symbolisch de eerste steen van het nieuwe Park College in Alphen aan den Rijn.

Lees verder  

Leerlingen Scala College krijgen prijs op Dag van de Leerplicht

Dag van de Leerplicht gemeente Alphen aan den Rijn Scala college.jpg
0

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Leerplicht won klas 1VA van het Scala College de wisselbeker voor minste schoolverzuim.  

Lees verder  

ScalaMUN op 8 maart in de raadzaal van het gemeentehuis

Scalamun2.png
0

Op 8 en 9 maart organiseren de leerlingen en docenten van het Scala College  voor de zesde keer op rij het ScalaMUN. Het evenement staat in het teken van debatten tussen (internationale) leerlingen die afkomstig zijn van scholen d...

Lees verder  

Meer plek voor onderwijs kwetsbare kinderen

Park College in Alphen aan den Rijn
0

Het college stelt €1.350.000 beschikbaar aan Horizon voor het herstellen van de schade aan het Park College in Alphen aan den Rijn, die veroorzaakt is door de brand in november 2018.

Lees verder  

Gemeente zet in op sociale veiligheid op voortgezet onderwijs

Ondertekening Schoolveiligheid.JPG
0

Burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Han de Jager ondertekenden samen met scholen uit het voortgezet onderwijs, politie, Halt en het openbaar ministerie op 14 februari het convenant Schoolveiligheid.

Lees verder  

Coenecoop College vestigt zich in oude raadhuis van Boskoop

Het oude raadhuis in Boskoop
0

De komende weken verhuist het Coenecoop College van de Kievitstraat naar het nieuwbouwdeel van het oude raadhuis van Boskoop. 

Lees verder  

50 leerlingen Ashram College nu stralende Energiecoach

energie coaches
0

De gemeente Alphen aan den Rijn voert een gezamenlijk project uit met het Ashram College. Met dit project hebben we 50 leerlingen van 4HAVO/5VWO kunnen opleiden tot energiecoach. Dit zijn onder andere de leerlingen van de Greenoffice: ...

Lees verder  

Burgemeester Liesbeth Spies leest voor aan schoolkinderen

liesbethvoorklas_crop
0

Burgemeester Liesbeth Spies leest voor aan schoolkinderen Burgemeester Spies las op maandagochtend 8 oktober voor aan kinderen van basisschool De Rijnschans in Koudekerk aan den Rijn in het kader van de Kinderboekenweek (3 tot en met 1...

Lees verder  

Eerste Afvaldetectives ontvangen diploma

Afvaldetectives van Alphen aan den Rijn
0

In mei van dit jaar ging voor het eerst de naschoolse activiteit De Afvaldetectives van start bij Buurtbedrijf De Edelsteen in Alphen aan den Rijn.

Lees verder  

Wethouder Han de Jager reikt certificaat uit aan jongeren School@Work

Wethouder Han de Jager reikt certificaat uit aan jongeren School@Work
0

Vrijdag 29 juni heeft wethouder Han de Jager certificaten uitgereikt aan 13 jongeren die hebben deelgenomen aan het project School@Work. Zeven jongeren stromen door naar het MBO en zes jongeren worden via het Werkgevers ServicePunt van...

Lees verder  

Brede school in Benthuizen

Brede school in Benthuizen
0

In Benthuizen komt een brede onderwijslocatie waarbij twee scholen en kinderopvang een plek krijgen. Zij gaan elkaar versterken, zodat er een mooie voorziening komt die van toegevoegde waarde is voor Benthuizen. 

Lees verder  

Trofee voor klas Topmavo op Dag van de Leerplicht

Schoolklas Alphen aan den Rijn
0

Als gevolg van een val van een paard werd de eerste leerplichtwet in 1900 aangenomen. Doordat één van de tegenstanders kort voor de stemming van zijn paard viel en daardoor verstek moest laten gaan, kregen de voorstanders...

Lees verder  

Leerlingen Groene Hart in de ban van het “Haaieneiland”

Leerlingen Groene Hart in de ban van het “Haaieneiland”
0

Wethouder Han de Jager was gistermiddag aanwezig in de aula van het Groene Hartlyceum voor een presentatie van het boek “Haaieneiland”, dat dit jaar de Thea Beckmanprijs won voor het beste historische jeugdboek.

Lees verder  

Leerlingen ontbijten met burgemeester Spies

Schoolontbijt 2017
0

Woensdag 8 november schoof burgemeester Spies aan bij het schoolontbijt van leerlingen van bassischool Op Maat in Alphen aan den Rijn.

Lees verder  

Stem op Jessie Bos voor mbo-ambassadeur 2017!

Stem op Jessie Bos voor mbo-ambassadeur 2017!
0

Ieder jaar wordt tijdens de Dag van het mbo de mbo-ambassadeur van Nederland verkozen. Wethouder Ed de Leest ontving Alphense kandidate Jessie Bos op het gemeentehuis, waar ze vertelde over haar ambities.

Lees verder  

Uitreiking certificaten Veilige School

Uitreiking certificaten Veilige School
0

Op 28 augustus hebben burgemeester Spies en wethouder De Jager het certificaat Veilige School uitgereikt aan dertien Alphense middelbare scholen.

Lees verder  

Palet ontwerpt Pampus

nieuw elan video
0

ALPHEN | Groep 5 en 6 van basisschool Het Palet wachten donderdag 30 maart enigszins gespannen op de komst van wethouder Gerard van As die hun zelfontworpen maquettes van natuurspeeleiland Pampus komt bekijken.

Lees verder  

Wethouders op bezoek bij scholen op de Dag van de Leerplicht

Taart Dag van de Leerplicht
0

Wethouder Ed de Leest heeft vandaag, op de Dag van de Leerplicht, het ID College in Alphen aan den Rijn bezocht. Hij nam een kijkje bij het Onderwijs Servicecentrum (OWS).

Lees verder  

Gemeente Alphen aan den Rijn krijgt taart van minister Bussemaker

Gemeente Alphen aan den Rijn krijgt taart van minister Bussemaker
0

Minister Bussemaker van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil graag een aantal regio’s in het zonnetje zetten die het goed doen in de aanpak van voortijdig schoolverlaten. Wij zijn er trots op dat Gemeente Alphe...

Lees verder  

Vijf middelbare scholen ontvangen keurmerk Alcoholvrije School

Vijf middelbare scholen ontvangen keurmerk Alcoholvrije School
0

Op donderdag 8 december reikte wethouder Han de Jager het keurmerk Alcoholvrije School uit aan het CSG Groene Hart Lyceum, CSG Groene Hart Topmavo, Ashram College Nieuwkoop, Scala College Diamantstraat en het Wellantcollege Alphen aan ...

Lees verder  

Renovatie schoolgebouwen

Renovatie schoolgebouwen
0

Een aantal schoolgebouwen in de gemeente Alphen aan den Rijn is toe aan renovatie of nieuwbouw.

Lees verder  

Jenaplaneet knutselt met afval

Jenaplaneet knutselt met afval
0

Vandaag tijdens de Dag van de Duurzaamheid krijgen leerlingen van de Alphense Jenaplaneet basisschool boeiende verhalen over afval te horen van toonaangevende gastsprekers. Daarnaast steken zij hun handen uit de mouwen.

Lees verder