Nieuwe bieb krijgt kunstzinnige ‘boomhut’-vergaderruimte

180417_exterieur AI Bieb Architectenbureau Common Affairs def.jpg
0

Dit jaar wordt de nieuwe bibliotheek in het centrum van Alphen geopend. In de bibliotheek zal ook een kunstzinnige ‘boomhut’-vergaderruimte worden gerealiseerd, gemaakt voor en door Alphenaren.

Lees verder  

Koudekerk aan den Rijn op weg naar rollator- en kinderwagenproof

Rollatorproof Koudekerk Gemeente Alphen aan den Rijn.jpg
0

Gebruikers van een rollator, kinderwagen of rolstoel kunnen zich steeds makkelijker door Koudekerk aan den Rijn verplaatsen.

Lees verder  

Klimpark Alphen bijna klaar

klimpark alphen vorderingen 1_josh.jpeg
0

Midden in Park Zegersloot komt Klimpark Alphen. De realisatie van het klimpark vordert gestaag. “Het schiet al aardig op. We verwachten binnen 2 à 3 weken klaar te zijn”, vertelt initiatiefnemer Vivienne Winkelaar. O...

Lees verder  

Alphense Lotte strijdt mee in finale Miss Teen of Zuid-Holland

lotte missverkiezing.jpg
0

De 16-jarige Lotte van Nederpelt uit Alphen aan den Rijn maakt kans op de titel Miss Teen of Zuid-Holland. “Ik wil anderen laten zien dat je altijd je dromen achterna moet gaan.”

Lees verder  

Drukte bij het Ecopark: gemeente komt met tips voor klussers en tuinierders

ecopark bord maatregelen_josh.jpeg
0

Sinds veel Alphenaren thuis zitten in verband met het coronavirus is het druk bij Afvalbrengstation Ecopark De Limes. De gemeente komt daarom met een aantal tips voor klussers en tuinierders die hun afval bij het Ecopark willen brengen.

Lees verder  

Alphense Esmee in de race voor Miss Teen of Zuid-Holland

esmee zwiers liggend witte achtergrond.v3.cropped.jpg
0

De 15-jarige Esmee Zwiers, havoleerling van het Ashram College, staat in de finale voor Miss Teen of Zuid-Holland. “Ik wil mensen laten in zien dat Missen niet alleen ‘mooi zijn’ betekent.”

Lees verder  

Opnieuw verkeersregelaars beledigd bij Ecopark

ecopark_josh.jpeg
0

De drukte bij Afvalbrengstation Ecopark De Limes blijft aanhouden, net als de beledigingen die bezoekers van het Ecopark naar de verkeersregelaars roepen. Daarom heeft Handhaving Alphen aan den Rijn meerdere boetes uitgeschreven.

Lees verder  

Alphense Opschoonweken verzet naar dit najaar

restafval_berg.jpg
0

In maart zouden de Alphense Opschoonweken worden gehouden in de gemeente Alphen aan den Rijn. Door de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, heeft de gemeente besloten om de Alphense Opschoonwe...

Lees verder  

Project Aquathermie Planetenbuurt weer een stap dichterbij

 Duurzaamheid Alphen aan den Rijn
0

Samen met woningcorporatie Woonforte, ziekenhuis Alrijne, verpleeghuis Oudshoorn,​ Stichting Driehoorne, het Scala College en Hoogheemraadschap van Rijnland ondertekent​ Gemeente Alphen aan den Rijn de intentieovereenkomst ‘...

Lees verder  

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

telefoongesprek.jpeg
0

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoud...

Lees verder  

Help Maarten naar huis

help maarten.jpg
0

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaes...

Lees verder  

Verkeersregelaars bij Ecopark uitgescholden en bedreigd

ecopark boa verkeersregelaar.v1.jpg
0

Het is de hele week al drukker dan normaal bij Afvalbrengstation Ecopark De Limes. In verband met het coronavirus zijn de regels voor het afbrengen van afval aangescherpt. Maar niet iedereen lijkt daar goed mee om te kunnen gaan.

Lees verder  

Spies treedt in april af als voorzitter van Veilig Verkeer Nederland

Liesbeth Spies persfoto gemeente.jpg
0

In 2014 trad de Alphense burgemeester Liesbeth Spies aan als voorzitter van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Nu, zes jaar later, is het tijd voor een opvolger. Spies kijkt met voldoening en trots terug op haar voorzitterschap bij VVN.

Lees verder  

Fietsmaatjes ontvangt € 10.000: "een ontzettend groot lichtpunt in deze tijd"

Fietsmaatjes ontvangt € 10.000: "een ontzettend groot lichtpunt in deze tijd"
0

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn heeft een cheque ontvangen van maar liefst € 10.000. Zij hebben dit in ontvangst mogen nemen van het ING Nederland Fonds, omdat Fietsmaatjes één van de regionale winnaars is.

Lees verder  

Doekje? Niet in het toilet!

www.nietinhetriool.nl
0

Vezeldoekjes, billendoekjes en vochtige doekjes worden nu veel gebruikt. Deze doekjes mogen niet in het riool terechtkomen, omdat dit verstopping veroorzaakt. 

Lees verder  

Contact: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

coronavirus-4914028_1920.jpg
0

Afstand houden, zo luidt het advies van het RIVM. Dit betekent 1 tot 2 meter (twee armlengtes) afstand houden van elkaar om jezelf en anderen te beschermen tegen infectie met het coronavirus. Dit zette de Alphense stadsdichter Lisa Vel...

Lees verder  

Ooievaarsnest op parkeergarage Baronie

ooievaar baronie 3.jpeg
0

Het is een gek gezicht, zo midden in het winkelcentrum De Baronie in Alphen. Boven op de parkeergarage heeft een ooievaar namelijk een nestje gemaakt.

Lees verder  

Ook kinderboerderijen in Alphen sluiten de deuren

kinderboerderij
0

Behalve de scholen en de horeca, sluiten ook de kinderboerderijen in Alphen voorlopig de deuren in verband met het coronavirus.

Lees verder  

Groep jongeren aangehouden bij fastfoodketen in Alphen

politie_josh (7).jpg
0

Afgelopen weekend werd er door de politie een groep jongeren aangehouden bij een fastfoodketen in Alphen. De jongeren werden aangehouden wegens wangedrag.

Lees verder  

Alphense kerken zenden kerkdiensten online uit

Oudshoornse Kerk.JPG
0

Vanwege de noodverordening in Alphen mogen er niet meer dan 100 mensen in één ruimte zijn. Verschillende kerken in Alphen bieden op zondagochtend daarom online kerkdiensten aan. 

Lees verder