Scanauto gaat controleren op parkeren

luchtfoto-alphen-aan-den-rijn.jpg
0

Vanaf 2 december zet de gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto in om te controleren of mensen betalen voor het parkeren. Dit zou nodig zijn omdat een aanzienlijk gedeelte van de mensen niet betaalt voor het parkeren.

Lees verder  

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

kerstpakkettenactie
0

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient...

Lees verder  

Groene Hart Toerisme Dag

Alphens.nl
0

Op maandag 18 november vindt de allereerste Groene Hart Toerisme Dag plaats in Woerden. De opening wordt verzorgd door voorzitter Kees van Velzen, tevens wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Lees verder  

Alphense Hondenbezitter dient verzoek voor vuurwerkvrije zones in

parkzegersloot_alphens.JPG
0

De Alphense Hondenbezitter heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om diverse locaties in Alphen te benoemen tot vuurwerkvrije zone.

Lees verder  

Alphen heeft eerste biersommelier

biersommelierAlphen.jpg
0

Vrijdag 2 november behaalde Frank Wijnands, eigenaar van Brouwhuis aan de Werf, zijn titel 'Doemens international Diplom Biersommelier'. Hiermee is hij de eerste in Alphen aan den Rijn die deze internationaal erkende titel mag voeren.

Lees verder  

Winkelcentra in Alphen kunnen schoner

alphencentrum.jpg
0

De uitslag van de 7e editie van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing is bekend. De gemeente Alphen aan den Rijn staat met een gemiddelde score van 6,92 op plek 20 van de 30 grote gemeenten in Nederland.

Lees verder  

Ondernemers brainstormen over Alphense Feestweek

Jaarmarkt_Josh5.jpeg
0

Op dinsdag 5 november vindt er een besloten brainstormavond plaats voor o.a. evenementenorganisatoren en (horeca)ondernemers uit Alphen aan den Rijn. Het onderwerp? Het bedenken van nieuwe ideeën en initiatieven voor de Alphense F...

Lees verder  

Op zoek naar een nieuwe baan of een leuke job dichtbij?!

Zaterdagbeurs 2 november 2019 - vergroot.png
0

Ben je op zoek naar een baan of zoek je een leuke nieuwe job dicht(er) bij huis?

Lees verder  

Alphen maakt opnieuw statement tijdens Nacht van de Nacht

zendmast_josh (10).jpg
0

Op zaterdag 26 oktober is het de Nacht van de Nacht. Om 00:00 uur gaan door het hele land de lichten uit om aandacht te vragen voor lichtvervuiling. De gemeente Alphen aan den Rijn doet ook mee aan de actie en roept ondernemingen en wi...

Lees verder  

Nationale Recycleweek in Alphen

apple-1867461_1920.jpg
0

Van maandag 14 tot en met maandag 21 oktober is het Nationale Recycleweek. Ook Alphen aan den Rijn besteedt hier aandacht aan.  

Lees verder  

Zwarte pieten bij intocht Sinterklaas in Alphen

intocht_PRsintinalphen (3).jpg
0

Op zaterdag 16 november vindt de intocht van Sinterklaas en de pieten plaats in het centrum van Alphen. Dit jaar zullen de pieten in Alphen opnieuw zwart zijn.  

Lees verder  

Het is Burendag!

Burendag foto 1.jpg
0

Zaterdag 28 september is het burendag. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. In Alphen organiseren diverse wijk- en buurtverenigingen een burendag. 

Lees verder  

Politie houdt winkeldief aan

politie_josh (18).jpg
0

Woensdag 25 september heeft de politie een persoon aangehouden voor agressief gedrag in winkelcentrum de Ridderhof. Hij bleek ook goederen gestolen te hebben uit winkels.

Lees verder  

Alphense zendmast verlicht voor Global Goals

zendmastgekleurd.v1.jpg
0

Vanavond woensdag 25 september wordt de Alphense Zendmast kleurrijk verlicht. Dit gebeurt ter gelegenheid van de Global Goals van de Verenigde Naties.  

Lees verder  

Bewoners willen dat Pieter Floriszstraat een woonerf wordt

spelendekinderen.jpg
0

Bewoners van de Pieter Floriszstraat willen graag dat van de straat een woonerf wordt gemaakt. Het verkeer rijdt vaak te hard door de straat, waardoor ouders hun kinderen niet meer alleen buiten durven te laten spelen.  

Lees verder  

Getuigen mishandeling Sportlaan gezocht

Politie_Station_Joshua.jpeg
0

Op maandag 16 september rond 15:00 kwamen 2 fietsers met elkaar in botsing op de Sportlaan in Alphen aan den Rijn. Een volwassen man stompte het 13-jarige kind waarmee hij in botsing kwam en reed weg.  

Lees verder  

Gemeentelijke Veteranendag op de Werf

veteranen.JPG
0

Op zaterdag 21 september was het College van Burgemeester en Wethouders aanwezig op de gemeentelijke Veteranendag, wat plaatsvond op de Werf in Alphen.

Lees verder  

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

WhatsApp Image 2019-09-19 at 18.17.17.jpeg
0

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Lees verder  

Circle4life sponsordiner bij Maggie Blue

Maggie Blue
0

It was all a dream. Deze tekst staat op de muurschildering in restaurant Maggie Blue. Je vraagt je meteen af: wie droomde dat en hoe zag die droom eruit?

Lees verder  

Alphense zendmast kleurrijk verlicht

Alphensezendmast_Alphens.png
0

De komende periode wordt de Alphense zendmast kleurrijk verlicht.  

Lees verder  

Megajacht vaart door Alphen

jacht.jpeg
0

Vanochtend voer een groot schip over de Rijn in Alphen.

Lees verder  

Politie tevreden met veiligheidsbeeld in Alphen

politie_josh (18).jpg
0

De politie is tevreden met het algemene veiligheidsbeeld in de gemeente Alphen aan den Rijn. “We doen het zo slecht nog niet”, aldus John Nieumeijer, teamchef Politie Alphen aan den Rijn.  

Lees verder  

Alphenaar blijft vastzitten

waarschuwingsschot baronie.jpeg
0

Op 27 mei trok een 24-jarige Alphenaar een pistool. De rechtbank in Den Haag heeft op woensdag 11 september besloten dat de man voorlopig vast moet blijven zitten.  

Lees verder  

Lokaal bermgras ingrediënt voor nieuwe papiersoort ‘VEEZEL©’

Veezel foto 1 - Edith Op de Woerd.JPG
0

Langs de regionale wegen wordt het bermgras gemaaid en verwerkt tot grondstof. Deze reststromen worden in een Nederlandse papierfabriek verwerkt en vormen hiermee de basis voor een nieuwe papiersoort VEEZEL©. Een circulair lokaal ...

Lees verder  

World Cleanup Day in Alphen

plastic-waste-3962409_1920.jpg
0

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Ook in Alphen worden er op deze dag diverse schoonmaakacties gehouden.  

Lees verder  

Alphense zendmast vanavond verlicht voor Bakkerij Visser

Ptt-toren.jpg
0

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smitreikt zaterdag 7 september een predicaat Hofleverancier uit aan Bakkerij Visser, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Eimert Visser, directeur van Bakkerij Visser, zal...

Lees verder  

16-jarige jongen mishandelt politieagenten

Politie_Station_Joshua.jpeg
0

Op woensdag 4 september zijn er rond 16:30 twee agenten mishandeld door een 16-jarige jongen. De agenten hebben aangifte gedaan van het geweld en de beledigingen.  

Lees verder  

Politie controleert bij fietstunnel Prins Bernhardlaan

fietstunnelpbl.jpg
0

Vanochtend heeft de politie gecontroleerd op het fietspad bij de fietstunnel die parallel loopt aan de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. Er zijn 2 fietsers bekeurd omdat zij tegen de richting in fietsten.  

Lees verder  

Richard Dallinga nieuwe CEO GREEN

Richard foto.v1.jpg
0

De Raad van Commissarissen en aandeelhouder van GREEN Real Estate hebben Richard Dallinga benoemd tot nieuwe CEO. Dallinga treedt per 1 november 2019 bij GREEN in dienst. Na een introductieprogramma zal hij de verantwoordelijkheden ove...

Lees verder  

Uitreiking van de Archeon Thea Beckmanprijs en Jonge Beckmanprijs 2019

Thea Beckmanprijs 2018.JPG
0

De Thea Beckmanprijs is de jaarlijkse bekroning voor het beste historische jeugdboek. De jury zoekt naar goed geschreven verhalen die een historische insteek hebben. Binnen het aanbod van historische boeken verschijnen ieder jaar weer ...

Lees verder