Denk mee over een duurzaam Alphen aan den Rijn

enquete duurzaamheid
0

Gemeente Alphen aan den Rijn vraagt de denkkracht van inwoners. In een online enquête kunnen mensen meedenken over oplossingen voor een duurzame toekomst van Alphen aan den Rijn.

Lees verder  

Regionale Energiestrategie Holland Rijnland

Zonnepanelen
0

Volgens het Klimaatakkoord maken dertig regio’s in Nederland plannen voor het opwekken van duurzame energie. Gemeente Alphen aan den Rijn werkt hiervoor samen met twaalf andere gemeenten binnen de regio Holland Rijnland. 

Lees verder  

Woningbouwlocatie Westvaartpark stap dichterbij

Westvaartpark_structuur.jpg
0

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft 5 hectare grond aan de westzijde van de Gemeneweg in Hazerswoude-Rijndijk aangekocht van Staatsbosbeheer.

Lees verder  

Start laatste werkzaamheden tussen Aarplein en Thorbeckestraat

Aarkade Gemeente Alphen aan den Rijn.jpg
0

Er zijn veel ontwikkelingen rondom het Aarplein, de Kromme Aar en de Thorbeckestraat. De komende twee jaar wordt hard gewerkt om de laatste nieuwbouw- en wegwerkzaamheden af te ronden, zodat dit deel van de Lage Zijde een mooie entree ...

Lees verder  

Bladkorven terug in de straten

Bladkorven terug in de straten
0

In de herfst kunnen vallende bladeren van gemeentelijke bomen voor ongemak zorgen. De gemeente plaatst weer bladkorven in de straten, waarin u deze bladeren kunt verzamelen.

Lees verder  

Duurzame huizen gezocht!

Duurzame Huizen Route header
0

Woont u in een duurzaam huis, of heeft u energiebesparende maatregelen genomen? Dan is gemeente Alphen aan den Rijn op zoek naar uw verhaal.

Lees verder  

Onderzoek in diepe bodem voor mogelijke winning aardwarmte

Aardwarmte
0

Van medio september tot begin oktober 2020 vindt er in een deel van de gemeente Alphen aan den Rijn een onderzoek naar de mogelijke winning van aardwarmte plaats.

Lees verder  

Informatiemarkt om vergroenen voortuinen te stimuleren

informatiemarkt lauwers operatie steenbreek.jpg
0

Begin augustus vond er een informatiemarkt plaats op de Lauwers in Alphen. Het thema? Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om het vergroenen van particuliere voortuinen te stimuleren.

Lees verder  

Nieuwe muurschildering op de kopgevel van Fazantflat

muurschildering joost zwanenburg fazantflat.jpeg
0

In steeds meer plaatsen in Nederland duiken muurschilderingen op. Alphen is sinds deze week ook weer een muurschildering rijker. Op de zijkant van de opgeknapte Fazantflat prijkt namelijk een grote muurschildering van twee fazanten, ge...

Lees verder  

Woonforte start groot onderhoud Hof van Alfen

Hof van Alfen Artist impressie klein FB web.jpg
0

Deze maand start het groot onderhoud voor de 83 huurwoningen in Hof van Alfen. Woonforte gaat het gebouw isoleren en flink opknappen.

Lees verder  

Philadelphia en Woonforte ondertekenen huurovereenkomst

woonforte.JPG
0

Op maandag 3 augustus vond de officiële sleuteloverhandiging plaats bij het naastgelegen restaurant De Verrassing. Regiomanager Eric de Jong van Philadelphia Werk & Begeleiding Zuid Holland Zeeland en Rosita Pauëlsen, man...

Lees verder  

Vijf jaar sinds de val van de Julianabrug: het brugdrama in beeld

Julianabrug_Josh.jpg
0

Vandaag is het vijf jaar geleden dat het brugdrama plaatsvond. Bij werkzaamheden aan de Julianabrug in Alphen ging het compleet mis. Twee hijskranen die het brugdeel inhesen vielen om en richtten een enorme ravage aan. In deze fotorepo...

Lees verder  

Woonforte doet onderzoek naar brandveiligheid in verschillende flats in Alphen

Woonforte doet onderzoek naar brandveiligheid in verschillende flats in Alphen
0

Woningcorporatie Woonforte doet onderzoek naar de brandveiligheid van verschillende flats aan de Castorstraat, de Baronie en de Anna van Burenlaan. De reden hiervan is het hogere risico door het gebruik van bepaalde materialen in deze ...

Lees verder  

Let op: Bibliotheek Alphen gesloten in verband met verhuizing

impressie nieuwe bibliotheek 2.jpg
0

Bibliotheek Alphen verhuist deze zomer naar de vestiging aan de Aarkade 10. Het gloednieuwe gebouw zal in september feestelijk worden geopend. In verband met de verhuizing sluit de huidige vestiging vanaf maandag 27 juli.

Lees verder  

Online veiling van 58 semipermanente woonunits van ActiVite Zuidervaart

troostwijk woonunits zuidervaart activite.v1.jpg
0

Verpleeghuis Zuidervaart in Alphen aan de Rijn verhuist naar een nieuw pand. Daarom worden de 58 semipermanente woonunits (totaal 180 containers van De Meeuw) aangeboden via een online veiling op het platform van Troostwijk Auctions.

Lees verder  

Mogen huizen in Alphen wel een felle kleur hebben?

centrum uitzicht 2_josh.jpeg
0

Op woensdag 15 juli besloot de Raad van State dat het appeltjesgroene huis van Ineke uit Den Helder overgeschilderd moest worden. Dit omdat de kleur te fel is en te veel afwijkt van de andere woningen in de wijk. Maar hoe zit dat in on...

Lees verder  

Sloop van het Rode Dorp begint in oktober

Rode dorp hoofdafbeelding
0

De woningen in het Rode Dorp zijn aan vervanging toe. Daarom worden alle woningen gefaseerd gesloopt en komen er nieuwbouwwoningen voor in de plaats. De sloop van de eerste woningen zou eigenlijk in juni van start gaan, maar door enige...

Lees verder  

Eerste paal in de grond voor De Harmonie

eerste paal De Harmonie_Josh.jpeg
0

Onder toeziend oog van meerdere belangstellenden werd op woensdagmiddag 15 juli de eerste paal voor het woningbouwproject De Harmonie de grond in geslagen.

Lees verder  

Participatie onorthodoxe woningbouwlocaties

huisjes
0

Nu de woningnood hoog is, gaat de gemeente onderzoeken of op een aantal binnenstedelijke onorthodoxe locaties in de kern Alphen aan den Rijn woningen gebouwd kunnen worden.

Lees verder  

Meedenken over toekomstbestendig wonen in de Noordrand

wonen Noordrand en Gnephoek - illustratie gemeente.jpg
0

Gemeente Alphen aan den Rijn staat voor een aantal grote vraagstukken. Denk aan vragen over het klimaat, energie, biodiversiteit en vervoer. Maar ook de vraag naar meer woningen is een belangrijk vraagstuk, waaronder in de Noordrand. I...

Lees verder