Over de kinderraad van Alphen aan den Rijn

De kinderraad van Alphen aan den Rijn komt vier keer per jaar bij elkaar en staat onder voorzitterschap van de Kinderburgemeester. Natuurlijk worden ze daarbij geholpen door experts van de gemeente. De kinderen praten over thema’s die ze zelf belangrijk vinden en uitkiezen. Daarvoor nodigen ze experts uit en kunnen ze de gemeente adviseren om dingen anders te doen. De kinderraad heeft een budget van €10.000 om in te zetten in projecten die zij belangrijk vinden. Besluiten van de kinderraad hoeven niet nog een keer langs de gemeenteraad.

Hoe wordt de kinderraad gekozen?

In het najaar hebben alle scholen een brief gekregen van burgemeester Spies. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft 52 basisscholen. Omdat een raad van 52 kinderen erg groot is, hebben we besloten om te splitsen. In 2020 mag de ene helft van de scholen een kinderraadslid afvaardigen, in 2021 de andere helft. De school mag zelf kiezen welk kind dat is. De kinderen zitten in groep 7. Hieronder staan de kinderen van de kinderraad van 2020.

Heeft u een aanvraag of verzoek voor de kinderraad? Neem dan contact op met Lisa Aelbers via kinderraad@alphenaandenrijn.nl om de mogelijkheden te bespreken.

 

Meer over de Kinderburgemeester Meer over de Kinderburgemeester
Meer over de Kinderwethouders Meer over de Kinderwethouders
Bekijk hier de schoolkrant Bekijk hier de schoolkrant Bekijk hier de schoolkrant
Deze kinderen zitten in de Kinderraad van Alphen aan den Rijn
Wanneer zit de kinderraad bij elkaar
Gerealiseerde plannen

Geen resultaten gevonden.

MEER BEHAALDE RESULTATEN
Instagram
Contact met de kinderraad
Wil jij een gaaf idee delen met de kinderraad, of heb je een onderwerp voor de kinderraad om te bespreken? Neem dan contact op via kinderraad@alphenaandenrijn.nl