bruggen Zwammerdam

Zwammerdamsebrug en Ziendebrug afgesloten

De Zwammerdamsebrug over de Oude Rijn (Verloostraat) en de Ziendebrug over de Ziende (Buitenkerk) in Zwammerdam zijn beide toe aan groot onderhoud. Beide bruggen zijn van 1 tot en met 31 oktober buiten gebruik voor alle verkeer.

Provincie Zuid-Holland pakt dan deze bruggen gelijktijdig aan.

Wegverkeer

Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van een pontje over de Oude Rijn en een noodbrug over de Ziende. Al het andere wegverkeer wordt omgeleid. Vanuit Zwammerdam kan het wegverkeer omrijden via de Crolesbrug. Bewoners van de Ziendeweg kunnen via de Steekterbrug of via de Crolesbrug omrijden.

Inloopavond

De provincie organiseert op dinsdag 10 september van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond over de werkzaamheden. De locatie is het dorpshuis De Zwanenburcht aan Buitendorpstraat 5, 2471 AW in Zwammerdam.

Werkzaamheden

Bij de Zwammerdamsebrug worden de motoren en de elektrische installatie gecontroleerd en indien nodig hersteld. Ook wordt het beton van de brug gerepareerd. Van beide bruggen wordt de brugklep op een ponton naar een binnenlocatie bij de aannemer gevaren. Daar repareert en verft de aannemer de brugkleppen. Na het onderhoud zijn de bruggen voor langere tijd weer toekomstbestendig en veilig.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Reacties

dinsdag
01
oktober
2019
Tot 31 okt
Vandaag
0° /

Morgen
6° /