brugonderhoud Zwammerdam

Zwammerdamsebrug en Ziendebrug afgesloten

De Zwammerdamsebrug over de Oude Rijn (Verloostraat) en de Ziendebrug over de Ziende (Buitenkerk) in Zwammerdam zijn beide toe aan groot onderhoud.

Provincie Zuid-Holland pakt deze bruggen gelijktijdig aan.
Het onderhoud aan de Zwammerdamse- en Ziendebrug duurt 2 tot 3 weken langer dan oorspronkelijk gepland was doro de Provincie. In die periode blijven de beide bruggen gestremd voor vaarweg- en wegverkeer. De pontonbrug en de noodbrug blijven beschikbaar voor fietsers en voetgangers. De Ziendebrug is vanaf maandag 25 november 2019 weer geopend voor alle verkeer en de Zwammerdamsebrug vanaf maandag 2 december 2019.

Ziendebrug: inhijsdatum brugdek op donderdag 21 november, open voor alle verkeer vanaf 25 november.

Zwammerdamsebrug: inhijsdatum brugdek op vrijdag 22 november, open voor alle verkeer vanaf 2 december.

Waarom duren de werkzaamheden langer?

De brugklep van de Zwammerdamsebrug blijkt er na het verwijderen van de verflaag slechter aan toe te zijn dan verwacht. Daardoor kost het meer tijd om de klep te herstellen. Deze werkzaamheden gebeuren voor het grootste gedeelte in de fabriek.
Vervolgens worden de brugkleppen van de Zwammerdamse- en Ziendebrug samen op een ponton teruggevaren naar Zwammerdam. Zodra beide brugkleppen geplaatst zijn, moeten de bruggen afgesteld worden. Voor de Zwammerdamsebrug neemt dit meer tijd in beslag dan voor de Ziendebrug, daarom gaat de Ziendebrug eerder open dan de Zwammerdamsebrug.

Bekijk het overzicht

Bekijk in het online overzicht alle actuele werkzaamheden en stremmingen in en rondom Alphen aan den Rijn.
Gemeente, Provincie en Rijkswaterstaat publiceren samen alle geplande (weg)werkzaamheden en omleidingsroutes in en rondom Alphen aan den Rijn op een interactieve kaart.
Let op: links bovenin kunt u een periode instellen.

Reacties

dinsdag
01
oktober
2019
Tot 02 dec
Vandaag
0° /

Morgen
6° /

Ook interessant