ad-vd-boom-sculptuur-1.jpg

Expositie: er is alleen vooruitgang

Tentoonstelling van kunst in de Beeldentuin in Zwammerdam. 
 
Ad van den Boom is op 1 oktober 1959 geboren in Best. Van jongs af aan heeft hij een passie voor schrijven, schilderen en beeldhouwen. Van den Boom begint zijn carrière als creatief in de reclame. Midden jaren negentig geeft hij bovendien een aantal jaren les aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn reclamewerk wordt met diverse prijzen onderscheiden, maar dat is niet wat hem drijft. Hij is gefascineerd door het beïnvloeden van percepties en hoe je door ideeën de wereld kunt veranderen.
 
Zijn werk als kunstenaar is interessant vanwege de schoonheid maar zeker ook vanwege het statement dat hij maakt. Van den Boom laat zich niet belemmeren door regels of grenzen. Hij werkt vanuit zijn eigen spiritualiteit en laat zich niet beïnvloeden door de buitenwereld. Hij maakt kunstwerken om te inspireren, om anders te kijken naar de realiteit. Op die manier wil hij het leven beter en positiever maken. De uitspraak van Aristoteles vat de beweegredenen van Ad van den Boom misschien nog wel het beste samen: ‘Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk… dat is de echte werkelijkheid.’
 
Van den Boom exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en zijn beelden waren onder andere te zien op de Kunst Rai en Art Breda en bij diverse galeries waaronder Het Noorderlicht in Domburg, Okker Art in Amsterdam en Studio 2000 in Blaricum.
 
De opening van de expositie op zondag 7 juli is, m.m.v. saxofonist Robert Lamme. 

Reacties

zaterdag
06
juli
2019
Tot 25 aug
Vandaag
0° /

Morgen
6° /