462d405d3d035edfa1d5e58b3bb8fbb1

Tentoonstelling Archeologie

In 2015 hebben de oude panden aan de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn plaats gemaakt voor een nieuw stadshart. Voordat de nieuwbouw van start ging, zijn archeologen aan de slag gegaan met het opgraven en onderzoeken van allerlei voorwerpen en sporen die verborgen lagen onder de Hooftstraat.

Door deze opgravingen is de gemeente meer te weten gekomen over het wonen en leven aan deze straat door de eeuwen heen. In de pop-up tentoonstelling ‘Begraven verleden van de Hooftstraat’ wordt dit verhaal met jou gedeeld. Verspreid over verschillende winkels aan de Hooftstraat is een selectie aan opgegraven vondsten te bekijken in de etalages van de winkeliers. Daarbij valt er veel te lezen over het ontstaan en de geschiedenis van deze straat, maar ook over de archeologische opgravingen.

De pop-up tentoonstelling wordt op vrijdag 7 juni geopend door wethouder Leo Maat en zal tot eind augustus te bezoeken zijn aan de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. Bij de VVV en de bibliotheek (Aarkade 5) kun je een folder ophalen met daarin meer informatie over de looproute en over de tentoonstelling.

Reacties

vrijdag
07
juni
2019
Tot 31 aug
Vandaag
0° /

Morgen
6° /