DSC_0898a.jpg

Schatten van de (kerk)zolder te koop!

Start van het nieuwe seizoen van de kerkopenstellingen in de Adventskerk.

Op de eerste zaterdag van de maanden april tot en met september 2019 vinden in de Adventskerk weer de Kerkopenstellingen plaats. 

De zolders van de kerk en alle kasten zijn opgeruimd en dat bracht, naast oud papier, ook schatten te voorschijn: o.a. kandelaars, bijbels, cd’s, oude filmprojectors, zendingsbusjes, een oud mengpaneel en andere spullen van de draadomroep, uittrekbaar fotoframe voor expo’s, kerkleien. Deze willen wij graag te koop aanbieden. De opbrengst van deze verkoop komt geheel ten goede aan de restauratie en onderhoud van het prachtige Steinmeyer-orgel.

Komt u kijken of er iets van uw gading bij is?

U kunt luisteren naar het (gratis) lunchconcert om 12.30 uur door Simon Stelling, de vaste organist van de Adventskerk. Dit jaar staan Franse orgelwerken centraal. Aansluitend kunt u luisteren naar een lunchconcert op het Hilboesen-orgel (1900) in de Bonifaciuskerk (op enkele minuten loopafstand van de Adventskerk), aanvang: 13.15 uur. De organist daar is Alexander Schippers.

Kom dan weer terug naar de Adventskerk: om de schatten van de (kerk)zolder nog eens te bekijken, eventueel te kopen of prachtige, nieuwe zelfgemaakte kaarten en een rondleiding door de kerk, alleen of met uitleg van een gastheer of –vrouw.

De kerkopenstelling wordt afgesloten om 16.00 uur met het middagconcert: "Alphenaren musiceren met hun Steinmeyer-orgel". Simon speelt op het orgel samen met Sannie de Jongh (dwarsfluit) en Theo-Hans Kuijvenhoven (hobo). U hoort werken van J.S. en J.C. Bach, evenals de Triosonate A-dur van Telemann.

Alle data van de Kerkopenstellingen in 2019 zijn: 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september en 14 september (Open Monumentendag). De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Reacties

zaterdag
14
september
2019
Vandaag
0° /

Morgen
6° /