Tim Seegers - Proeftuin

Proeftuin Online: Voedselbosprincipes in de kleine tuin

Kijk samen met voedselboscoach Tim Seegers naar welke planten samen gezond opgroeien en krijg inzicht in ongewone maar veel belovende gewassen, zoals de pawpaw of wel prairiebanaan, de nashipeer en de lisdodde. Voedselbosprincipes die ook in een kleinere tuin uitstekend toepasbaar zijn.

Tim is initiatiefnemer van voedselbos Okkerheide in Leiden. Dit gemeenschappelijke project van circa 2500 m2 ligt aan de rand van de Merenwijk en is in 2017 opgericht. Wijkbewoners verbouwen hier samen gewassen door mee te bewegen met de kracht van de natuur. Deelnemers zijn bewust van hun rol in de natuur en wat zij voor dieren en planten kunnen betekenen.

Aanmelden

Meedoen? Meld u aan!

Tijd

21 oktober - 20.00 – 21.30 uur.

Eetbaar Alphen

Eetbaar Alphen is een initiatief van Ggemeente Alphen aan den Rijn. Onze gemeente beschouwt een bewustere omgang met toegankelijk, lokaal voedsel als een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, leefbaarheid en samenleving. Eetbaar Alphen streeft naar meer eetbaar groen in de stad en informeert, stimuleert en ondersteunt initiatieven die hier een positieve bijdrage aan leveren. De Proeftuin is het educatieprogramma van Eetbaar Alphen in samenwerking met Bibliotheek Rijn en Venen. 

Reacties

woensdag
21
oktober
2020
20:00 - 21:30
Vandaag
0° /

Morgen
6° /