Eisenhowerlaan wordt opgeknapt

Eisenhowerlaan wordt opgeknapt

Vanaf maandag 31 augustus wordt de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn gereconstrueerd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2021 klaar.

De werkzaamheden worden in modules uitgevoerd (Overzichtskaart van het werk in modules (fasen)). De eerste werkzaamheden vinden plaats op de Eisenhowerlaan tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Horstenweg en duren bij normale (weers-) omstandigheden tot en met 30 oktober.

Na de voorbereidende werkzaamheden met de nodige hinder voor verkeer (verminderd aantal rijstroken beschikbaar) wordt in de periode van 7 september 07.00 uur tot en met 19 oktober 07.00 uur de Vliestroom en de concertweg -ter hoogte van de kruising Eisenhowerlaan- afgesloten. Voor fiets- en autoverkeer worden omleidingsroutes ingesteld.

In het weekend van 16 t/m 19 oktober van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 07.00 uur de Eisenhowerlaan afgesloten tussen de Horstenweg en de Burg. Bruins Slotsingel voor alle verkeer. In dit weekend wordt o.a. een duikerconstructie vervangen en is doorgaand verkeer niet mogelijk.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het opbreken en frezen van asfalt, vervangen van een duiker (waterverbinding onder de weg door), verwijderen en aanbrengen van fundering, het opnieuw bestraten en asfalteren en het vervangen van het groen in de bermen.

Bereikbaarheid

Vanaf 24 augustus zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden zichtbaar. Tijdens de eerste fase van 31 augustus tot 30 oktober wordt de Eisenhowerlaan van 2-baans teruggebracht naar 1-baans. Doorgaand verkeer blijft daardoor mogelijk.
De Vliestroom en Concertweg zijn vanaf 7 september afgesloten.
Gedurende het weekend van vrijdagavond 16 oktober tot maandagochtend 19 oktober zal de gehele weg afgesloten zijn. De Shell blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar, behalve in de weekendafsluiting. Er worden omleidingsroutes voor zowel het auto- als het fietsverkeer ingesteld. De hulpdiensten zijn op de hoogte van de omleiding zodat bij noodgevallen de woningen en bedrijven goed bereikbaar zijn.

Indian Summer: nieuwe bomen langs Eisenhowerlaan

Tijdens de werkzaamheden worden bomen op diverse plaatsen in de middenberm gerooid en plantvakken aangelegd. De meeste bomen die worden verwijderd, zijn essen en die door aantasting van de essentaksterfte van slechte kwaliteit zijn. Gezonde bomen blijven staan. Bovendien is enkele jaren geleden door de gemeenteraad bepaald dat de doorgaande wegen in Alphen aan den Rijn (ook wel de groene hoofdstructuur genoemd) een bepaalde uitstraling moeten hebben. De groene hoofdstructuur loopt vanaf de Zeeman tot aan de Zegerbaan en heeft als thema meegekregen: Indian Summer.

Het thema Indian Summer wordt gekenmerkt door verschillende esdoorntypes en daarnaast nog enkele andere boomsoorten die uitblinken door hun herfstverkleuring. Door de verschillende bomen ontstaat een variatie in groen, geel, oranje en rode kleurschakeringen. De verwijderde bomen worden minimaal één op één gecompenseerd door nieuwe soorten die passen bij het thema Indian Summer. In het najaar worden de nieuwe bomen geplant, zodat deze onder de juiste omstandigheden kunnen groeien. De plantvakken van de bomen worden speciaal voor de nieuwe soorten voorbereid, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Informatie

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Anja Grootendorst van KWS via agrootendorst@kws.nl of via telefoonnummer 06 - 113 202 81. Om op de hoogte te blijven van de voortgang kunt u ook de KWS-app downloaden in de Apple- of Google Play store. Deze app is te herkennen aan het KWS-logo.

Reacties

maandag
31
augustus
2020
Tot 31 mrt
Vandaag
0° /

Morgen
6° /