Fotowandelingen

Fotowandelingen

Alphens diversiteit in fotocamera vangen

Fotowandelingen

Vanaf begin mei tot begin juli 2019 kun je onder leiding van fotografiedocent Jan van Rijn fotowandelingen op de donderdagavond maken. Door de keuze van het parcours zul je zeer diverse onderwerpen tegenkomen. Je kunt kiezen, wat je in beeld wilt brengen. Jan van Rijn zal je daar waar nodig technisch ondersteunen en ook wijzen op mogelijkheden waar je misschien niet bij stil had gestaan.

Er zijn wandelingen door stedelijk gebied waar het industriële landschap en de urbanisatie centraal zullen staan. De andere wandelingen hebben een landschappelijk karakter, maar zijn door hun specifieke eigenschappen heel verschillend.

De een is een rondje Zegerplas waarbij ook de architectuur rond de rand meegenomen zal worden naast het waterrijke gebied en natuurlijk ook de wat meer recreatieve invulling van het gebied.

Een andere is een wandeling langs het Rietveldse pad. Daar zal het landelijke leven de boventoon voeren.

Verder is er één wandeling door de Spookverlaat met aandacht voor het landschappelijke en agrarische aspect en het dierenrijk van het gebied en één door de Ridderbuurt. Daar zal het landelijke leven, het polderlandschap en de volkstuinen de boventoon voeren.

Na drie wandelingen zal er een avond van deze korte fotocursus bestaan uit het uitgebreid bespreken van de resultaten en kan er gekeken worden hoe ieder op zijn eigen wijze en met eigen stijl het in beeld heeft gebracht. Dat zal ook weer na de 6e wandeling plaatsvinden.

Voor de avonden op locatie geldt: neem een (licht) statief mee, een kleine zaklantaarn, eventueel een flitser, iets te drinken, kleding en schoenen die gemakkelijk zitten en geschikt voor de weersomstandigheden die er op dat moment zijn.

Er zal verzameld worden op een parkeerplaats die dicht bij de te fotograferen plek ligt.

Reacties

donderdag
09
mei
2019
Tot 04 jul
Vandaag
0° /

Morgen
6° /

Locatie

Binnenkort in de buurt

Ook interessant