Omleidingsroutes fase 1 N11

N11: Burgermeester Smeetsweg tot N207 dicht

Een volledige afsluiting van de N11 vanaf kruispunt Burgermeester Smeetsweg (industrieterrein Grote Polder) tot en met de N207 (Alphen a/d Rijn Oost). 

In opdracht van Rijkswaterstaat West Nederland Zuid wordt regulier onderhoud uitgevoerd op de N11. Deze werkzaamheden omvatten onder andere maaiwerkzaamheden, onderhoud bebording (verkeersborden), markeringen (tekens op de weg), asfalt, geleiderail (vangrails) en de verlichting.

Dit werk gebeurt in twee fasen

Op de kaart hierboven ziet u de afsluiting in rood. De omleidingsroutes zijn in andere kleuren weergegeven.
Tijdens de verkeersafzetting zullen alle toe- en afritten van de aansluitende wegen afgesloten worden. 

Fase 1: volledige afsluiting N11 vanaf kruispunt Burgermeester Smeetsweg (industrieterrein Grote Polder) tot en met de N207 (Alphen a/d Rijn Oost).
Op vrijdagavond 14 juni wordt om 21:00 uur gestart met de werkzaamheden. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden uiterlijk zaterdag 15 juni om 18:00 uur klaar.

Fase 2: volledige afsluiting N11 vanaf de N207 tot en met de aansluiting op de A12 (knooppunt Bodegraven).
Op vrijdagavond 21 juni wordt om 21:00 uur gestart met de werkzaamheden. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden uiterlijk zaterdag 22 juni om 12:00 uur klaar.

Vierkante afsluiting

De N11 is een rijksweg zonder vluchtstrook en met weinig verlichting, als gevolg hiervan werden er voor deze werkzaamheden in het verleden veel afzettingen geplaatst, waarbij er veel hinder ontstond voor de weggebruikers. Ondanks deze afzettingen bleven de werkzaamheden risicovol voor zowel onze werknemers als voor u als weggebruiker.
Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te kunnen voeren is er met Rijkswaterstaat afgesproken om de N11 “vierkant” af te sluiten. De afsluiting wordt uitgevoerd in twee fases (zie onderstaand) en twee maal per jaar (voorjaar en najaar) om het totale reguliere onderhoud uit te kunnen voeren. Werkzaamheden als gevolg van calamiteiten (ongevallen e.d.) zullen echter wel gedurende her jaar uitgevoerd worden.
Doordat meerdere partijen gelijktijdig haar werkzaamheden uitvoeren in één afsluiting heeft dit een positief gevolg voor de doorstroming en de bereikbaarheid.

Reacties

vrijdag
14
juni
2019
Tot 15 jun
Vandaag
0° /

Morgen
6° /

Ook interessant