DriveXperience

Praktijkdag DriveXperience voor jonge autorijders

Op zaterdag 18 en 25 mei wordt weer “The DriveXperience” georganiseerd. Jonge rijbewijsbezitters in de leeftijd van 17 t/m 24 jaar kunnen gratis aan deze praktijkdag deelnemen.

Gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem en regio Holland Rijnland organiseren op zaterdag 18 mei en zaterdag 25 mei ‘The DriveXperience’. Dit zijn twee spannende praktijkdagen voor jonge autorijders t/m 24 jaar uit deze gemeenten die tussen de 3 maanden en maximaal 3 jaar hun rijbewijs bezitten en sindsdien al wat rijervaring hebben opgedaan. De dag wordt gesubsidieerd, waardoor deelname voor de jonge rijbewijsbezitters geheel gratis is.
De dag wordt gehouden bij Langeroode aan de Genielaan 1 in Alphen aan den Rijn. Renault-dealer Kempenaar uit Alphen aan den Rijn stelt auto’s beschikbaar voor deze dag. De jongere hoeft zelf dus geen auto mee te brengen.

Module 1: Praktijkrit rijden (Road Xperience)|Je rijdt met twee andere jongeren een 1,5 uur durende praktijkrit door de omgeving, wisselt elkaar af aan het stuur, beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl en geeft mogelijke verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók feedback geeft. Spannend!

Module 2: Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)
Op een gladde rem-/slipbaan rijd je zélf en voel je de effecten bij het maken van een noodstop met verschillende snelheden. Wanneer sta je stil? En hoe voelt de werking van ABS? Wéér een ervaring rijker!

Module 3: alcohol, drugs en afleidingen (Xperience Xchange)
Je praat in een groepje over je ervaringen als autobestuurder. Daarnaast discussieer je over alcohol en drugs in het verkeer en over  zowel de hulp als afleiding van apparatuur zoals telefoons en navigatiesystemen. Wat kan één seconde voor de rest van je leven – en dat van anderen – betekenen? Het is dus géén saaie informatiebijeenkomst! 

Laat ook je vrienden aanmelden!

Ook je vrienden, klasgenoten, collega’s en kennissen mogen gratis meedoen. Mits zij óók maximaal 24 jaar zijn en maximaal 3 jaar hun rijbewijs bezitten. Zij moeten zich zelf via de website aanmelden.

Nu aanmelden via de website

Er kunnen maximaal 48 deelnemers per dag meedoen. Dus meld je snel aan voor zaterdag 18 of zaterdag 25 mei! Je wordt om 9.00 uur ontvangen met koffie/thee en de dag duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Ook de lunch wordt gratis verzorgd. Meld je nu aan via  www.thedrivexperience.nl. Op de site staat ook aanvullende info met een video over deze praktijkdagen.

Doe net als 15.000 andere jonge autorijders mee en meld je nu aan! Je ontvangt per e-mail een bevestiging.

Reacties

zaterdag
18
mei
2019
09:00 - 16:00
Vandaag
0° /

Morgen
6° /

Ook interessant