biersommelierAlphen.jpg

Alphen heeft eerste biersommelier


Vrijdag 2 november behaalde Frank Wijnands, eigenaar van Brouwhuis aan de Werf, zijn titel 'Doemens international Diplom Biersommelier'. Hiermee is hij de eerste in Alphen aan den Rijn die deze internationaal erkende titel mag voeren.

Biersommelier
In Nederland zijn er nu bijna 250 biersommeliers en wereldwijd zijn er ongeveer 2000 mensen die deze titel mogen voeren. De titel 'Doemens International Diplom Biersommelier' verdien je door examens te halen op 3 niveaus. Niveau 1 toetst de algemene kennis van de belangrijkste biertypes. Op niveau 2 moet je diepgaand begrip hebben van biertypen en hoe je die gastronomisch kunt toepassen. Het 3e niveau toetst kennis, inzicht en toepassing op het hoogst haalbare specialistische niveau. Dit examen wordt afgenomen in Bierkulturhaus in Obertrum, Oostenrijk. 

Brouwhuis aan de Werf
Vrijdag 2 november nam Frank deel aan het laatste examen voor de opleiding tot biersommelier. Zijn nieuw verkregen titel gaat hij inzetten om anderen te enthousiasmeren voor bier. Op het Brouwhuis aan de Werf kun je nu brouwcursussen en proeverijen boeken die worden verzorgd door een echte biersommelier. Kijk voor meer informatie op www.brouwhuisaandewerf.nl
Reacties


Ook interessant