waarschuwingsschot baronie.jpeg

Alphenaar blijft vastzitten


Op 27 mei trok een 24-jarige Alphenaar een pistool. De rechtbank in Den Haag heeft op woensdag 11 september besloten dat de man voorlopig vast moet blijven zitten.  

De advocaat van de Alphenaar verwacht dat de straf lager uitpakt dan de tijd die de Alphenaar al in de cel heeft doorgebracht, meldt het AD. De officier van justitie is van plan om zes maanden tot een jaar cel te eisen, en acht de kans dat de Alphenaar eerder vrijkomt klein. Reden hiervoor is dat het Openbaar Ministerie het zorgelijk vindt dat iemand met een pistool op straat loopt. Ook is het OM bang dat de Alphenaar in herhaling zal treden aangezien hij al een strafblad heeft.

Samen met een 27-jarige Alphenaar mishandelde de 24-jarige een man in de Hooftstraat. Dit gebeurde nadat ze tegen elkaar aan waren gebotst. Eén van hen zette een doorgeladen pistool tegen het hoofd van de man, waarna ze beiden vluchtten. De politie hield hen uiteindelijk aan in de parkeergarage bij winkelcentrum De Baronie. Hierbij losten de agenten waarschuwingsschoten.

De 27-jarige Alphenaar moet nog voor de rechter verschijnen, maar kwam in juni al op vrije voeten.
Reacties


Ook interessant