1024px-Lachgas_ampullen_op_straat_(36792186765).jpg

Alphenaar rijdt rond met lachgasballon en onder invloed van THC


In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 22-jarige Alphenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Dit gebeurde op de A4 bij Hoofddorp. De man viel de politie op omdat hij met een ballon aan zijn mond zijn auto bestuurde.

Het voorval gebeurde rond 01.00 uur 's nachts, hij werd gesignaleerd door medewerkers van Dienst Infrastructuur van de Landelijk Eenheid. De politie zette hun stopteken aan om te controleren of de bestuurder lachgas in nam maar dit teken werd genegeerd door de Alphenaar. Er moest een tweede surveillance-auto aan te pas komen en gebruik worden gemaakt van optische- en geluidsseinen om de bestuurder duidelijk te maken dat hij moest stoppen. 

De bestuurder verklaarde eerlijk aan de agenten dat hij zo onder invloed was, dat hij niet door had dat hij werd gevolgd door de politie en een stopteken kreeg. Hij vertelde dat hij eerder die dat een joint had gerookt en hij moest een speekseltest afnemen. Zoals verwacht was testte hij positief op het gebruik van THC.

Gevangenisstraf
Toen de agenten om zijn naam vroegen, kon de man geen geldig identiteitsbewijs tonen. Hij liet de agenten een foto zien van een rijbewijs op zijn telefoon maar zij hadden al snel door dat hij niet de man was op de foto. De bestuurder gaf toe dat het rijbewijs op de foto, die van zijn neef was. Later werd duidelijk waarom de man niet eerlijk wilde zeggen wie hij is, hij heeft namelijk nog een gevangenisstraf open staan van 27 dagen. De politie heeft de man gelijk aangehouden en meegenomen naar Haarlem zodat hij de straf gelijk uit kan zitten.

De man kan een proces-verbaal verwachten voor het niet tonen van zijn ID, het opgeven van een valse naam en voor het rijden onder invloed. Ook wordt er een melding gedaan bij het CBR, zij zullen onderzoeken of de man nog geschikt is om auto te mogen rijden.
Reacties


Ook interessant