gluren bij de buren Alphen aan den Rijn.jpg

Alphenaren gluren volop bij de buren


Het huiskamerfestival Gluren bij de Buren werd afgelopen zondag voor het eerst georganiseerd in gemeente Alphen aan den Rijn.

Op maar liefst 56 plekken in bijna alle dorpen en wijken stelden inwoners hun huiskamer open voor lokaal talent en publiek. In veel huiskamers was het, ondanks het regenachtige weer, gezellig druk.

In een tot woonhuis verbouwde voormalige kerk aan de Hooftstraat deed wethouder Schotanus de aftrap van de dag: “Als wethouder Wijkgericht Werken vind ik het belangrijk dat we elkaar leren kennen in de wijk. Om de leuke dingen met elkaar te delen, maar ook om een oogje in het zeil te houden voor elkaar. Dankzij de gastvrijheid van veel van onze inwoners, is de eerste editie van Gluren bij de Buren een succes gebleken.” Vervolgens kon het aanwezige publiek genieten van het eerste optreden van de dag door zo’n twintig zangers en zangeressen van koor PurSang.

In de rest van de gemeente was een gevarieerd aanbod van acts te bewonderen. Van een klassiek pianoconcert, een kinderkoor, of voordracht van de stadsdichter, tot optredens van een cover- of popband. Onze gemeente heeft zich van haar meest talentvolle kant laten zien.
Reacties


Ook interessant