Alphense Hananja wil Miss Pin-up Benelux worden

Alphense Hananja wil Miss Pin-up Benelux worden


Hananja Breedveld gaat de strijd aan om de titel Miss Pin-up Benelux. De voorronde waar zij aan meedoet, is op 3 februari in Wormerveer. Als zij door mag naar de landelijke ronde wil ze deze Grande Finale in Rotterdam winnen. Dan moet ze wel twaalf finalisten achter zich laten.

"Ik ben geboren en getogen in Alphen aan den Rijn", vertelt Hananja. "Ik studeer momenteel  Fashion and Textile Technologies in Enschede. Na mijn stage kom ik vanaf 9 februari weer in Alphen aan den Rijn wonen bij moeder. Zij is ook echt een 50’s vamp."

In vijf voorrondes leert de jury alle pin-ups beter kennen. De voorronde waar Hananja Breedveld, ofwel Volupti, aan mee doet is op 3 februari in Wormerveer. Uit alle kandidaten kiest de jury dertien finalisten en daarvan wordt er een verkozen tot Miss Pin-up Benelux 2019. Pin-up gaat over de fifties stijl waarbij de jurken met een petticoat worden gedragen, er bijvoorbeeld een strik in het haar wordt gedragen en er een opvallende kleur lippenstift wordt gebruikt.

"Je presentatie wordt natuurlijk beoordeeld op stijl, maar dat niet alleen", vertelt Hananja. "Ik ben echt mega enthousiast. Samenkomen met tientallen vrouwen, gekleed in de mooiste stijl die er maar is. Dan is er ook nog de wedstrijd. Naast Pin-up heb ik een passie voor kleding maken, ik ga het daarmee combineren. Waarmee ik de jury ga verrassen houd ik nog even geheim, maar ik denk zeker dat het uniek is. Ik zie er echt naar uit!"
Reacties


Ook interessant