steven karten wereldrecord poging.jpg

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind


De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Steven vindt dat alle kinderen in Nederland een veilig thuis verdienen. “Ik heb een goed leven, maar dat geldt helaas niet voor alle kinderen in Nederland”, vertelt Steven. Daarom wilt hij geld inzamelen voor ‘Het vergeten kind’ dit wilt hij doen door het officiële Guinness World Record te verbreken voor het indoor karten. Dit betekent dat hij binnen 24 uur meer dan 734 kilometer moet karten.

Karten
“Het is een loodzware opgave om 24 uur lang te karten. Daarom train ik al 1,5 jaar lang om dit te kunnen bereiken. Iedere dag bestaat voor mij uit school, huiswerk, trainen en nog eens werken”, vertelt Steven. “Zo intensief bezig zijn met karten vraagt een hoop energie, dus het is echt nodig om vooraf zoveel te trainen. Er zijn dagen dat ik geen zin heb, maar als ik in de avond even wat voor mezelf doe, ben ik blij dat ik toch weer getraind heb. Karten is mijn hobby en mijn sport. Ik ben dus niet onbekend in de kart, dus ik weet ook wat mij te wachten staat.”

Steven zal op 20 januari 2020 om 9:00 uur starten met 24 uur lang karten. Hij gaat proberen het officiële Guinness World Record te verbreken op de kartbaan in Zoetermeer. “Ik hoop dat er heel veel mensen langskomen om mij aan te moedigen, dat zou ik echt heel leuk vinden!”
Reacties


Ook interessant