kunst ipse alphenaar oud tokyo.jpg

Atelier Verfstreken verhuist naar Alphense centrum


Atelier Verfstreken is momenteel gevestigd in het pand van Rijnvicus in Alphen. Maar in april verhuist het atelier naar het Alphense centrum. In het nieuwe pand krijgen cliënten meer de mogelijkheid om contact te leggen met inwoners van Alphen en kunnen ze hun talenten verder ontwikkelen.

Bij Atelier Verfstreken, een initiatief van Ipse de Bruggen, worden mensen met een beeldend talent en een verstandelijke beperking gestimuleerd om hun artistieke talenten te ontwikkelen. Dit gebeurt allemaal onder professionele begeleiding. In april verhuist Atelier Verfstreken naar het centrum van Alphen. “In het huidige pand hebben cliënten weinig contact met het publiek. Met kunst is dat juist heel erg belangrijk. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een pand in het centrum van Alphen”, vertelt Marianne Melgers van Atelier Verfstreken.

Meer aanloop in het centrum

Atelier Verfstreken heeft al eerder in het centrum van Alphen gezeten, maar dit was tijdelijk. “Een tijdje terug zaten we tijdelijk in het Castellum. We merkten dat dit een hele fijne plek was omdat er meer aanloop van Alphenaren was. Hierdoor kregen we ook meer klandizie. Ook door het project met de gemeente zijn we steeds meer richting het centrum gegaan. Nu gaan we ons definitief vestigen in het centrum door het pand aan de Van Boetzelaerstraat in gebruik te nemen.”

Op de nieuwe locatie komen meerdere diensten samen. “Het oppervlak is groter, dus we kunnen meer aanbieden in de ruimte. Er komt niet alleen een atelier, maar ook een winkel, een kunstuitleen en een expositie. Ook is er ruimte om workshops te geven en om de werving en selectie daar plaats te laten vinden. Het is heel mooi dat dit nu in één ruimte samen kan komen”, vertelt Marianne. “We zouden ook graag meer vrijwilligers bij Atelier Verfstreken willen betrekken, zodat er nog meer contact plaatsvindt. Dit komt ook de talentontwikkeling van de kunstenaars ten goede.”

Verven met NLdoet

Op 2 april zal Atelier Verfstreken haar deuren openen. De officiële opening is op vrijdag 24 april. Atelier Verfstreken zal dan ook op zaterdagen open zijn voor belangstellenden. Lijkt het jou leuk om te verven? Op zaterdag 14 maart kun je in het nieuwe pand van Atelier Verfstreken meehelpen met het verven van het plafond, de muren en de kasten tijdens NLdoet. 

De huidige tentoonstelling van de kunstenaars van Atelier Verfstreken is tot en met juni 2020 te zien in de foyer van Castellum. 'Open up', de songfestival slogan, inspireerde de kunstenaars van Atelier Verfstreken tot het maken van een serie expressieve portretten van hun favoriete artiesten.

Op de foto: kunstenaar Arno Blom van Atelier Verfstreken. Eén van zijn werken was te zien in de tentoonstelling ParaArt 2019 in Tokyo
Reacties


Ook interessant