inbraak auto keyless entry.v1.jpg

Auto met keyless entry-systeem gestript


In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 maart is er ingebroken bij een auto met een keyless entry-systeem. De auto is gestript door de daders voor diverse onderdelen.

Veel nieuwe auto’s zijn voorzien van een keyless entry-systeem. Hierbij ontgrendelt de auto automatisch wanneer de sleutel in de buurt is. De autosleutel kun je dus in je zak houden. Dieven kunnen door de ‘reley attack-methode’ met speciale apparatuur het signaal van de autosleutel opvangen en dit signaal vervolgens versterkt uitzenden. Door deze apparatuur denkt de auto dat de sleutel in de buurt is, terwijl de autosleutel eigenlijk bij de voordeur hangt of op de eetkamertafel ligt.

De afgelopen tijd hebben er verschillende inbraken plaatsgevonden bij auto’s met een keyless entry-systeem in Alphen en omgeving. Daarom waarschuwt de politie: ben jij in het bezit van een auto met een keyless entry-systeem? Dan wordt aangeraden om keyless entry-sleutels op te bergen in een metalen/blikken doosje of in de nacht te bewaren in de slaapkamer. Bewaar bij voorkeur de sleutel niet binnen 6 meter van de buitenmuur.
Reacties


Ook interessant