avifauna taxus taxi.jpg

Avifauna doneert taxussnoeisel aan Taxus Taxi


Medewerkers van Vogelpark Avifauna hebben de taxus een knipbeurt gegeven. Maar het taxussnoeisel wordt niet zomaar weggegooid. Avifauna doneert het namelijk aan Taxus Taxi, een stichting die taxussnoeisel verzameld. De naalden van de taxus bevatten namelijk de basis grondstof voor chemotherapieën.

Jaarlijks sterven er in Nederland duizenden mensen aan kanker. In 2009 startte Stichting Taxus Taxi daarom met het inzamelen van taxussnoeisel. “Door de inzameling van taxussnoeisel kunnen wij iets betekenen voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte. De taxusnaalden bevatten dé basis grondstof voor chemotherapieën. In de zomermaanden zijn wij met ons kleine, hechte team hard aan het werk om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Hiermee dragen wij op een eenvoudige manier bij aan dit goede doel”, aldus de stichting.

Vogelpark Avifauna legt uit: “En hier willen ook wij ons steentje aan bijdragen. Onze medewerkers van groenvoorziening zijn afgelopen week namelijk druk in de weer geweest met het snoeien van onze taxus. We bewaren het taxussnoeisel om te doneren aan Taxus Taxi.”
Reacties

Locatie


Ook interessant