Podium_Dakar2020.v1.jpg

Beste Dakar Rally ooit voor Tim en Tom Coronel


Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehaald. Met het volbrengen van de race bereikte de tweeling ook nog het beste resultaat in de rangschikking ooit. Ze wisten de 27e plaats in de eindrangschikking te behalen. 

In het vroege voorjaar van 2019 begonnen de voorbereidingen op de Dakar Rally 2020 al. Met een flinke lijst verbeterpunten op zak gingen de broers samen met een team monteurs aan de slag. Het resultaat was The Beast 3.0, een verbeterde versie van de voorganger.

Dit bleek ook in de praktijk. De eerste week van de Dakar Rally verliep vlekkeloos voor Tim en Tom. De tweede week verliep minder soepel, een koprol gooide roet in het eten. Maar, de finish hebben ze gehaald, ook nog met hun beste resultaat in de eindrangschikking ooit. 

“Het is ons weer gelukt, geweldig!”, zegt Tom met een grote lach op zijn gezicht. “Ons doel was om ergens rond de top-20 te eindigen. Dat zit er zeker in met deze Beast, dus dat geeft absoluut hoop. We hebben een paar problemen gehad maar dit was gewoon onze beste Dakar ooit. Qua resultaat, maar ook met de minste problemen. Het was jammer van de koprol want daarna begonnen er allemaal dingen omheen kuren te vertonen. Dat hoort erbij, dat foutje heeft ons een beetje pijn gedaan. Maar ik heb het weer ontzettend naar mijn zin gehad en de potentie is enorm. Op naar een nog beter resultaat.”

Tim, woonachtig in Alphen, voegt toe: “We hebben weer enorm genoten. We arriveren hier met wat minder onderdelen op de wagen maar de Beast is zo krachtig en sterk als een paard. Wat mij betreft echt Coronel-proof. Wat was het weer een mooi avontuur, ongelofelijk. Ik ben trots op het team wat ze dit jaar weer voor elkaar hebben gekregen. Op naar 2021!”
Reacties


Ook interessant