Mobiel zonder mobiel

Bezoekers Zomerspektakel zijn mobiel zonder mobiel


Gebruik je je mobieltje wel eens in de auto of op de fiets? Hoe kun je daar iets aan doen?

Dit waren vragen die bezoekers van het Zomerspektakel aan het Meer vrijdag 7 juni gesteld kregen door het promoteam van de campagne ‘Mobiel zonder Mobiel’. Astrid Koperberg van Gemeente Alpen aan den Rijn: ‘Het is levensgevaarlijk: appen of bellen in het verkeer. Niet alleen in de auto, maar ook op de fiets. De campagne Mobiel zonder Mobiel maakt mensen bewust van hun gedrag en laat ze zelf nadenken over oplossingen. Op een laagdrempelige manier.’

Het promotieteam van de campagne ‘Mobiel zonder Mobiel’ daagde zaterdag mensen uit zelf na te denken over oplossingen. Vervolgens maakten ze een leuke foto met de bezoekers en een groot verkeersbord met daarop de tekst: ‘ik zet ‘m uit – ik leg ‘m weg – ik ben mobiel zonder mobiel’.
Deze foto’s worden onder andere op de Facebookpagina van de campagne.

Vorig jaar was het promoteam ook bij het Zomerspektakel aan het Meer. Otto van de Sanden (initiatiefnemer en directeur van communicatiebureau Attacom): ‘Toen was het ook ontzettend leuk. Het gaat natuurlijk om het gesprek en de inhoudelijke boodschap. Maar de relaxte sfeer op het Zomerspektakel draagt zeker bij aan het succes van Mobiel zonder Mobiel; mensen reageren meteen enthousiast.’ Het promoteam is er nog het hele weekend.
Reacties


Ook interessant