boek lezen digitaal

Bibliotheek Rijn en Venen is online gewoon open


Alle vestigingen van de bibliotheek zijn tijdelijk gesloten, maar je kunt nog steeds blijven lezen én leren. De online diensten van de bibliotheek zijn namelijk 24 uur per dag beschikbaar.

Als lid van Bibliotheek Rijn en Venen heb je een wereld aan e-books tot je beschikking. Zo’n 28.000 stuks om precies te zijn. Lenen gaat eenvoudig via www.onlinebibliotheek.nl. Als lid van de Bibliotheek Rijn en Venen hoef je je daar alleen maar te registeren om toegang te krijgen. Je kunt de e-books lezen op je computer, e-reader, tablet of smartphone.

Geen lid?

Dan heeft Bibliotheek Rijn en Venen ook goed nieuws, want met de gratis LuisterBieb-app krijg je de beschikking over een grote selectie luisterboeken. Van spanning tot literair en van hoorspelen tot hoorcolleges. Er zijn ook veel luisterboeken voor kinderen én er is een speciaal aanbod voor middelbare scholieren die willen lezen voor hun lijst. Er is tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Speciaal voor jeugd

En dan ineens zijn ze thuis. Gelukkig is er online veel aanbod om het leren en lezen leuk te houden. Voor niet-leden is er bijvoorbeeld Leesbeesten & Luistervinken; een kinderboekenpodcast voor groep 6, 7 en 8. Of neem eens een kijkje in De Voorleeshoek, nu tijdelijk gratis voor iedereen. Je kunt er honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar bekijken.

Het complete overzicht met tips voor thuisblijvers, links voor online gebruik van de bibliotheek en vele andere diensten lees je op www.bibliotheekrijnenvenen.nl. Veel leesplezier!
Reacties

Locatie