SBR Elektromontage

Bijzondere samenwerking tussen drie Alphense ondernemers


Een mooi voorbeeld van sociaal ondernemerschap.

Elektro Technisch Buro A. Hogenes maakt in opdracht van Stichting Driehoorne 310 elektra meterkasten voor de in 1973 gebouwde serviceflat. Deze meterkasten worden op dit moment in elkaar gezet bij SBR Elektromontage. SBR Elektromontage is in april 2018 opgericht vanuit een verzelfstandiging van de elektro-afdeling Rijnvicus. Deze bedrijven slaan nu de handen ineen, hierdoor ontstaat specialistisch werk voor de talenten bij Rijnvicus. Werk dat zij uitvoeren in een productie- en leeromgeving.
De missie van SBR Elektromontage is om zo veel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ambitie in de techniek in een reguliere werkomgeving een arbeidsovereenkomst te bieden.

“Het eerste half jaar als zelfstandig bedrijf is geslaagd. Ik ben tevreden met de behaalde resultaten. Er zijn zeven medewerkers gestart met een opleiding bij MBO Rijnland en twee medewerkers zijn doorgestroomd, één naar een fabrikant van LED verlichting en één ter ondersteuning in het taalonderwijs. Bij SBR Elektromontage werken nu 56 medewerkers. Voor komend jaar zoeken we nog een parttime ervaren elektromonteur om nog meer mensen het vak te leren,” aldus directeur Cor de Groot. 

Samenwerking met ETB Hogenes en stichting Driehoorne

Elektro Technisch Buro A. Hogenes is mede-eigenaar van SBR Elektromontage, hiermee zorgen we voor kwaliteit en continuïteit. Bij ETB Hogenes zijn duurzaam ondernemen en lokale betrokkenheid belangrijk. Ze hebben het landelijke samenwerkingsnetwerk Uw Duurzame Installateur opgericht en zijn volwaardige partner in de omgeving. Directeur Marcel Hogenes: “Voor Driehoorne is het prettig dat er korte lijnen zijn met ons (als lokale partij). ETB Hogenes werkt voor Alphen, in Alphen met Alphenaren. Daarom hebben wij ons verbonden aan SBR.”

Directeur Sita Tjepkema (van Stichting Driehoorne): “Binnen Stichting Driehoorne proberen wij altijd lokale partijen te vinden, die net als wij de inbreng van sociaal ondernemerschap belangrijk vinden. Op deze manier creëren we een win-win situatie. Het vervangen van meterkasten in samenwerking met Elektro Technisch Buro A. Hogenes en SBR Elektromontage is daar een waardevol voorbeeld van.”

Rijnvicus kan u helpen bij uw arbeidsmarktvraagstuk, met daarbij aandacht voor sociaal ondernemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een e-mail of bel met 0172 - 504 504.

 




Reacties


Ook interessant