Wouter Beukeboom ontvangt de Duurzaamheidspenning 2018

Boerderij De Beukehof wint Duurzaamheidspenning


Boerderij De Beukehof is de trotse winnaar van de Duurzaamheidspenning, de gemeentelijke onderscheiding voor inwoners en organisaties die zich inzetten op het gebied van duurzaamheid.

Eigenaar Wouter Beukeboom uit Hazerswoude-Rijndijk kreeg de penning en een cheque van € 500,- bedoeld voor zijn duurzaamheidsactiviteiten. Deze werden woensmiddag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, uitgereikt door wethouder Leo Maat.

Wouter is met recht een duurzaamheidsheld. Hij zet zich met zijn boerderij met hart en ziel in voor duurzaamheid. En dat op allerlei manieren. Zo is hij bezig met een project om de hoeveelheid ammoniak terug te dringen, werkt hij aan het reduceren van de uitstoot van ammonia en methaan, probeert hij de bodemdaling in het veenweidegebied tegen te gaan en werkt hij aan het omzetten van groene energie in waterstof.

Zonneweide en pyrolyse

Boerderij De Beukehof kreeg van alle genomineerden dus de meeste stemmen. Eervolle vermeldingen waren voor Cees Lourier uit Hazerswoude-Dorp en voor Nettenergy B.V. uit Boskoop. Cees heeft zich ingezet voor de aanleg van de eerste zonneweide in de regio, met maar liefst 6.000 zonnepanelen. Hij wint met zijn tweede plek een cheque van € 200,-. Nettenergy ontwikkelt mobiele pyrolyse-installaties die op dit moment als proef worden ingezet om de Boskoopse boomteelt te verduurzamen. Dit bedrijf wint met de behaalde derde plek een cheque van € 100,-.
Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn konden online stemmen op hun favoriet.
Reacties


Ook interessant