Brede school in Benthuizen

Brede school in Benthuizen


In Benthuizen komt een brede onderwijslocatie waarbij twee scholen en kinderopvang een plek krijgen. Zij gaan elkaar versterken, zodat er een mooie voorziening komt die van toegevoegde waarde is voor Benthuizen. 

Deze brede school bestaande uit de Arnoldus van Os school, School met de bijbel en kinderopvang Junis, krijgt een mooie plek in het project Bentlanden II, waarin ook woningen worden gebouwd. In de komende periode zal het stedenbouwkundige plan verder uitgewerkt worden. Zodra het stedenbouwkundige plan definitief is, start de wijzigingsprocedure van het bestemmingsplan. De planning is dat het bestemmingsplan medio tweede kwartaal in 2019 vastgesteld wordt. Na vaststelling van het bestemmingsplan kan de aanvraag omgevingsvergunning van de brede school worden ingediend.

Volgens de plannen komt er een gezamenlijk schoolgebouw in twee bouwlagen waar ieder school zijn eigen identiteit behoud. De scholen zijn rug aan rug gesitueerd waarbij het kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang onderdeel wordt van de Brede School.
Reacties


Ook interessant