Liesbeth Spies voorleesontbijt.png

Burgemeester Liesbeth Spies leest voor uit 'Moppereend'


Als start van de Nationale Voorleesdagen vond op woensdagochtend 22 januari Het Nationale Voorleesontbijt plaats in Bibliotheek Rijn en Venen. In de vestiging Alphen Centrum was het de beurt aan Burgemeester Liesbeth Spies om voor te lezen uit het prentenboek 'Moppereend'.

Op woensdagochtend 22 januari stroomde het vol in Bibliotheek Alphen Centrum. Niet zomaar een ochtend op deze woensdag, want het was tijd voor Het Nationale Voorleesontbijt. Groepen kinderen komen binnen en verzamelden zich rond de ‘voorleestroon’. Vol verwondering luisterden ze naar het verhaal 'Moppereend', dat met veel enthousiasme werd voorgelezen door burgemeester Liesbeth Spies. In haar hand hield ze de pop van de 'Moppereend', de hoofdrolspeler van het verhaal. Na afloop van het verhaal mochten de kinderen de 'Moppereend' nog even aanraken en vasthouden en dát deden ze maar al te graag.

Na het voorlezen verzamelden de kinderen zich rond de tafels die gedekt waren met lekkere broodjes en feestelijk bestek. "Gezellig samen eten en uit volle borst liedjes zingen: wat een goed begin van de dag!" laat de bibliotheek weten.

Moppereend cadeau

De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Daarom heeft de bibliotheek een leuke actie: kinderen van 0 t/m 4 jaar kunnen tot en met zaterdag 1 februari gratis én zonder inschrijfkosten lid worden bij de bibliotheek. Bij inschrijving in een van de vestigingen van de Bibliotheek Rijn en Venen ontvangen zij ook nog eens de Moppereend knuffel cadeau (zolang de voorraad strekt).
Reacties

Locatie


Ook interessant