vandalisme skatepark_josh.jpeg

Commotie rondom ‘verwijderen’ skatepark Heempark


Bij skatepark Heempark in Alphen is recentelijk een bord geplaatst met daarop ‘Door vandalisme zijn we genoodzaakt dit toestel te verwijderen’. Reacties van Alphenaren volgden massaal, reacties waarin ze hun ongeloof en verontwaardiging hierover uitten. De gemeente laat nu weten dat het skatepark gerepareerd zal worden in plaats van verwijderd.

Aan het begin van deze week is er commotie ontstaan rondom het verwijderen van het skatepark Heempark. Bij het skatepark was door de gemeente een bord geplaatst met daarop ‘Door vandalisme zijn we genoodzaakt dit toestel te verwijderen’. Op Facebook reageerden Alphenaren verontwaardigd op het bord. Reacties als ‘welk vandalisme dan?’ en ‘wat is er dan precies aan de hand?’ kwamen veel voor. Ook uitten meerdere Alphenaren hun zorgen over hangjongeren die zich hierdoor mogelijk naar andere locaties zouden kunnen gaan verplaatsen.

Petitie
Omwonenden en gebruikers van het skatepark zijn inmiddels ook een petitie gestart om het skatepark te behouden. Zij willen dat de gemeente hun beslissing overweegt. Zij vermoedden dat de achterliggende reden is dat in de buurt van het skatepark het Prinses Irene Bos wordt geplaatst, en dat de gemeente dit doet “zonder de gebruikers van het skatepark tegemoet te komen (de vandalist wint derhalve en de rest van de gebruikers is de klos).” Daarom verzoeken zij de gemeente om het skatepark te verplaatsen naar een andere geschikte locatie in de buurt.

Repareren, niet verwijderen
In een reactie laat de gemeente weten dat het skatepark niet wordt verwijderd, maar in plaats daarvan wordt gerepareerd. “Het skatepark is door vandalisme zwaar beschadigd. Het gaat om beschadigingen door zwaar vuurwerk. Op donderdag 23 januari wordt het skatepark afgesloten. Ook het andere skatepark in het Zegerslootgebied wordt dan afgesloten”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

“Dit doen we om verdere beschadigingen te voorkomen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de twee skateparken in het Zegerslootgebied gerepareerd kunnen worden. Deze werkzaamheden worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd. Alle voorbereidingen hiervoor zijn getroffen. In tegenstelling tot eerdere berichten worden ze dus niet verwijderd.”
Reacties


Ook interessant