coronavirus-4833754_1920.jpg

Coronabesmettingen in Alphen blijven oplopen


Het aantal personen dat is besmet met het coronavirus is opnieuw opgelopen in Alphen. Een aantal van hen ligt in het ziekenhuis. Het vermoedelijke aantal ligt naar verwachting van het RIVM en de GGD een stuk hoger dan nu is geconstateerd.

De afgelopen week steeg het aantal besmettingen in Alphen vijf dagen op rij. Op maandag 23 maart meldde het RIVM geen nieuwe besmettingen in Alphen, maar op dinsdag 24 maart en woensdag 25 maart zijn er wel nieuwe besmettingen geconstateerd.

Het RIVM geeft op de kaart aan hoeveel besmettingen er zijn per 100.000 inwoners per gemeente. Dit aantal is van 18,0 gestegen naar 19,8, wat neerkomt op 22 besmette personen in de gemeente. De GGD laat weten dat een aantal van deze patiënten is opgenomen in het ziekenhuis omdat hun situatie is verslechterd.

Testbeleid

Naar verwachting ligt het daadwerkelijke aantal hoger dan nu geconstateerd omdat het testbeleid de afgelopen week is veranderd. "Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen."

Daarom wordt er benadrukt om de maatregelen van het RIVM nauw op te volgen: houd 1 tot 2 meter afstand van elkaar, blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid en hoesten en tref de nodige hygiënemaatregelen. Ook wordt geadviseerd thuis te werken voor zover dat kan. Ook heeft het kabinet op maandagavond 23 maart extra maatregelen getroffen.

Lees ook: Burgemeester Spies: “Afsluitingen zijn in handen van de inwoners”
Reacties