Plantarium

De Groen-Blauwe Stad centraal op Plantarium by Night


De zesde editie van Plantarium by Night stond dit jaar in het teken van stedelijke vergroening. Dit is noodzakelijk voor een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving én heeft daarnaast een positieve invloed op de lokale economie.

Een groene en duurzame leefomgeving is het uitgangspunt en moet aan de basis staan van ieder plan, met ruimte voor initiatieven vanuit de samenleving. Om een innovatief en duurzaam Alphen aan den Rijn te realiseren, staan we voor de opgave om alle kennis en kunde die er is op het gebied van groen, duurzaamheid en gezondheid samen te brengen.

Tijdens de jaarlijkse groenvakbeurs Plantarium nodigden burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn daarom boomkwekers en groenvoorzieners, ondernemers uit winkelcentra en -straten, vastgoedondernemers en woningbouwcorporaties, Nederlandse Greenports en kennisinstellingen op het gebied van de Groene Stad, uit voor de startbijeenkomst Groen-Blauwe Stad. Sprekers Albert Haasnoot (De Groene Agenda) en TV-tuinman Lodewijk Hoekstra deelden hun kennis over het duurzaam vergroenen van gebouwen en de openbare ruimte, en kansen die er liggen op dit gebied. Jan Verheul (VRHL Content en Creatie) nam de aanwezigen mee in het visieplan voor een groen en gezond stadshart in Alphen aan den Rijn.

In onderstaande video krijgt u een impressie van Plantarium by Night 2019.




Reacties


Ook interessant