Denk mee over (langer) zelfstandig wonen

Denk mee over (langer) zelfstandig wonen


Heeft u extra hulp nodig of een aanpassing in uw woning of woonomgeving  om (langer) zelfstandig te wonen? Wat is uw ervaring hiermee? Wat heeft u precies nodig? Gemeente Alphen aan den Rijn wil hier graag met u over in gesprek.

Uiteindelijk wil Gemeente (langer) zelfstandig wonen makkelijker maken. Naast dat we met u praten over (langer) zelfstandig wonen, gaan we ook graag met u in gesprek over het VN-verdrag. Dit gaat over hoe mensen met een beperking mee kunnen doen in de samenleving zonder gediscrimineerd te worden.

Meld u zich aan voor een focusgroep? De groep wordt uitgenodigd voor drie bijeenkomsten.

Wie zoeken we voor de focusgroepen?

  • Inwoners tussen de 55-75 jaar die nu nog makkelijk zelfstandig kunnen wonen
  • Inwoners die ouder zijn dan 75 jaar en waarvoor zelfstandig wonen niet meer eenvoudig of vanzelfsprekend is
  • Volwassenen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte
  • Kinderen met een beperking en hun ouders
  • Volwassenen met een verstandelijke beperking
  • Volwassenen met psychosociale beperkingen of een psychiatrische ziekte

Verder praten we ook met allerlei organisaties die betrokken zijn bij zelfstandig wonen. Alle informatie die wij ophalen gebruiken we om een voorstel te maken over wat er gedaan kan worden om (langer) zelfstandig wonen makkelijker te maken.

Wat is een focusgroep?

Een focusgroep is een vaste groep mensen die met elkaar praat over  een onderwerp. In de focusgroep zitten zes tot twaalf mensen die drie keer bij elkaar komen. In de maanden maart tot en met mei start de gemeente met zes focusgroepen.

Aanmelden voor een focusgroep

Meld u aan voor een van deze focusgroepen bij Rike van Oosterhoudt of Marian van Ommeren via telefoonnummer 14 0172 of blijvendthuis@alphenaandenrijn.nl. Als u eerst nog vragen heeft staan we u ook graag te woord. Na aanmelding ontvangt u een definitieve uitnodiging met de data en tijden van de drie bijeenkomsten.

Waar zijn de drie bijeenkomsten van de focusgroepen?

Alle bijeenkomsten zijn in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn (Stadhuisplein 1). Het gebouw en de zaal zijn goed toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels. Als u behoefte heeft aan voorzieningen en twijfelt of deze aanwezig zijn horen wij dat graag. Dan zorgen we dat het, zo mogelijk, geregeld wordt.
Reacties

Locatie


Ook interessant