nominaties paralympisch sporter.jpg

Diede de Groot genomineerd voor Sportgala


Diede de Groot, rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot, is genomineerd voor het NOS|NOC*NSF Sportgala in de categorie paralympisch sporter van het jaar 2019.

Het NOS|NOC*NSF Sportgala wordt jaarlijks georganiseerd. Dit jaar vindt de gala-avond plaats op woensdag 18 december, waarbij onder andere awards worden uitgereikt in de categorieën ‘Sportman van het Jaar’, ‘Sportvrouw van het Jaar’, ‘Paralympische sporter van het Jaar’, ‘Sportploeg van het Jaar’ en ‘Coach van het Jaar’.

Eerder werd de zogenaamde ‘shortlist’ gepubliceerd, met daarop alle namen die kans maken op een nominatie. Op zondag 1 december koos de vakjury hieruit de genomineerden. De Groot is genomineerd in de categorie paralympisch sporter van het jaar, samen met Jeroen Kampschreur (para-alpine skiën) en Jetze Plat (para-cycling & -triathlon). De Groot: “Ik ben super trots dat ik samen met Jeroen Kampschreur en Jetze Plat ben genomineerd voor het NOS|NOC*NSF Sportgala.”

Vorige week werd De Groot wereldkampioen rolstoeltennis single en werd ze samen met Aniek van Koot wereldkampioen rolstoeltennis dubbel.
Reacties