Broemritten

Doe mee aan de rijvaardigheidsritten voor 50­-plussers


Op donderdag 7 november worden weer rijvaardigheidsritten voor 50-plussers gehouden. Automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen hun rijvaardigheid en verkeerskennis testen.

Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met Rijschool Rijnland, Tuijn Optiek en Hoorstudio Strating al ruim 25 jaar deze rijvaardigheidsritten. Samen hechten wij veel belang aan een goede verkeersveiligheid met als doel minder verkeersslachtoffers, nu en in de toekomst.
Tijdens de rijvaardigheidstest komen alle aspecten van het autorijden aan bod. U test uw rijvaardigheid door middel van een rit in uw eigen auto met naast u een rijinstructeur. U dient dus met uw eigen auto te komen. Daarnaast krijgt u de theorie uitgelegd en een gehoor-, reactie- en gezichtsvermogen test. Meedoen aan de rijvaardigheidsritten heeft geen enkele consequentie voor uw rijbewijs. Het gaat om een test en niet om een herexamen.

De rijvaardigheidsritten worden gehouden bij Kerkelijk en Gemeenschapscentrum De Bron, Troubadourweg 2 te Alphen aan den Rijn. Het ochtendprogramma is van 9.00 tot 12.00 uur en het middagprogramma is van 13.30 tot 16.30 uur. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees snel met uw aanmelding. U betaalt voor deze ochtend of middag 15 euro eigen bijdrage in contanten. De overige kosten worden gesubsidieerd door de gemeente Alphen aan den Rijn en de Regio Holland Rijnland.

Aanmelden/informatie

Voor de rijvaardigheidstest dient u zich van tevoren in te schrijven. U kunt zich aanmelden per e-mail of telefonisch bij mevrouw Marijke van Dam van Rijschool Rijnland via 06 - 265 864 41. Graag aanmelden voor woensdag 23 oktober. Van Rijschool Rijnland ontvangt u in de week van 28 oktober een bericht per post of u in de ochtend/middag ingedeeld bent. Bij aanmelding graag vermelden: Uw naam en voorletters, m/v, adres, postcode/woonplaats, telefoon, geboortedatum en voorkeur ochtend/middag/geen voorkeur. Voor meer informatie over rijvaardigheidsritten kunt u telefonisch contact zoeken met mevr. Marijke van Dam van Rijschool Rijnland.
Reacties


Ook interessant