Doekle en SBR het verzelfstandige elektra-afdeling van Rijnvicus.jpg

Doekle Terpstra bezoekt SBR Elektromontage BV


Op 17 januari bracht Doekle Terpstra, voorzitter van ondernemersorganisatie Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI), een bezoek aan SBR Elektromontage BV. Dit is een zelfstandig bedrijf, dat ontstaan is uit het leerwerkbedrijf Rijnvicus.

Doekle Terpstra bezocht SBR Elektromontage BV omdat zij een rolmodel zijn voor de techniekbranche en een voorbeeldfunctie vervullen in de regio voor de banenafspraakbaan.

Zoveel mogelijk mensen aan het werk

SBR heeft 56 medewerkers aan het werk, waarvan 40 gedetacheerd via Rijnvicus, 9 in loondienst vanuit de participatiewet en 8 mensen in leerwerktrajecten. Dit zijn allemaal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via de Rijksoverheid is er een traject gestart om 100.000 banen te creëren voor deze groep.

“We willen zoveel mogelijk mensen aan het werk hebben. SBR heeft betrokkenheid met deze doelgroep en we stimuleren medewerkers om zichzelf te blijven ontwikkelen. We zijn zeer vereerd met het bezoek van de voorzitter van Techniek Nederland”, aldus directeur SBR Cor de Groot.

Opleiden voor techniek

Binnen de techniekbranche is er veel vraag naar personeel. Dit zorgt voor extra kansen voor medewerkers om aan de slag in de techniek, zoals bijvoorbeeld bij installatiebedrijven. Met Doekle Terpstra is gesproken over de ambitie van SBR om medewerkers uit de regio Alphen aan den Rijn op te leiden in de techniek. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt (zoals medewerkers die vallen onder de banenafspraakbaan) kunnen in dienst komen bij SBR en een entreeopleiding volgen. Van daaruit kunnen ze zich verder ontwikkelen (naar niveau 2 of hoger). En vervolgens (mogelijk) doorstromen naar een werkgever in de techniekbranche. Doekle Terpstra was onder de indruk. “Dit is een kans voor de installatiebranche, omdat hier niet alleen mooie producten worden gemaakt, maar ook medewerkers worden opgeleid om door te stromen in onze installatiebranche.”

Sociaal ondernemen

SBR hoopt door zelf het goede voorbeeld te geven ook andere bedrijven te inspireren om sociaal te ondernemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met SBR, Cor de Groot via info@sbr-elektromontage.nl of via Rijnvicus via 0172-504 504 of info@rijnvicus.nl.

Foto: Trotse medewerkers van SBR samen met directeur Cor de Groot en Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland.

 
Reacties


Ook interessant