Duurzaamheidsconferentie voor gezond klimaat en duurzame samenleving

Duurzaamheidsconferentie voor gezond klimaat en duurzame samenleving


De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn houdt op zaterdag 21 januari een duurzaamheidsconferentie voor bedrijven, overheden en particulieren die zich inzetten voor de duurzaamheid van de woon- en leefomgeving.

Heeft u een particulier initiatief of voert u samen met uw buren acties uit voor duurzaamheid? Wilt u uw ideeën delen en samen werken aan een energie neutrale gemeente? Wij zijn benieuwd naar uw mening en goede ideeën. Meld u dan aan voor de duurzaamheidsconferentie ‘Groene stad met lef’. We beoordelen samen wat haalbare ideeën zijn. Er zijn inspirerende sprekers, workshops en het is mogelijk om te netwerken. Wees er snel bij want er zijn nog 50 plaatsen beschikbaar.

Uiteindelijke doel

Het uiteindelijke doel van de conferentie is om gezamenlijk 'versneld' aan de slag te gaan met het verduurzamen van de woon- en leefomgeving van onze gemeente.

Globaal programma

De volgende thema’s staan tijdens de duurzaamheidsconferentie centraal:

  • verduurzaming woningvoorraad
  • verduurzaming bedrijven (inclusief transport van en naar)
  • verduurzaming scholen
  • particuliere initiatieven op het gebied van duurzame energie
  • vergroening stedelijke omgeving/Greencity

Per thema is er een workshop waar we met elkaar discussiëren over oplossingen. Voordat een workshop start is er eerst een inspirerende presentatie door een externe deskundige. Het is mogelijk om meerdere workshops te volgen. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden voor een workshop.

Bekijk het volledige programma.

Aanmelden

Aanmelden voor de conferentie is wel noodzakelijk en kan tot 19 januari via duurzaamheidsconferentie@alphenaandenrijn.nl of telefonisch op 0172-465535. Vanaf 09.00 uur staat de deur open. Om 09.30 uur begint het officiële gedeelte. De conferentie is in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.
Reacties

Locatie


Ook interessant