hartjes

Een leven redden kan iedereen: u ook!


Een hartstilstand. De kans om dat te overleven is het grootst als iemand in de omgeving van het slachtoffer is én onmiddellijk eerste hulp verleent. Wilt u degene zijn die dat doet en het leven van iemand redt? Meld u dan aan als vrijwilliger want u bent hard nodig. Kom ook naar de informatiebijeenkomst op 22 maart in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

Hoe aanmelden als vrijwilliger?

Meld u aan via de site van HartveiligWonen. Iedereen kan zich aanmelden als vrijwilliger. Hierbij is een aantal zaken belangrijk:

  • U woont of werkt in de gemeente Alphen aan den rijn;
  • U heeft een erkende reanimatie/AED-training gevolgd of u bent bereid deze te volgen;
  • U heeft een smartphone of een mobiele telefoon waarmee u sms-berichten kunt ontvangen en verzenden;
  • U bent gezond en kunt zich gedurende korte tijd flink inspannen.

U bent dan straks onderdeel van het netwerk HartveiligWonen. Dit netwerk bestaat uit geschoolde, geregistreerde vrijwilligers en voldoende beschikbare AED’s.

Hoe werkt het?

De meldkamer van 112 alarmeert de ambulance en tegelijkertijd krijgen beschikbare vrijwilligers in een straal van duizend meter rondom het slachtoffer een bericht. Ze krijgen via hun telefoon de exacte locatie van de calamiteit of de AED door, inclusief routebeschrijving. Ze verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt.

AED’s gezocht

Ook voldoende AED’s zijn hard nodig bij de eerste hulp. Daarom zoeken we ook naar organisaties, verenigingen, instellingen of particulieren die hun AED beschikbaar willen stellen. Meld een AED aan via de site van HartveiligWonen.

Aanmelden voor informatiebijeenkomst

Kom op 22 maart naar een informatiebijeenkomst van HartveiligWonen. Iedereen is welkom, ook mensen die nog geen vrijwilliger zijn.

Tijd: inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur tot 21.30 uur
Locatie: de raadzaal van het Gemeentehuis in Alphen aan den Rijn (Stadhuisplein 1)
Aanmelden: stuur een e-mail naar idevassy@alphenaandenrijn.nl, aanmelden kan tot 20 maart

Gemeente Alphen aan den Rijn sluit zich aan bij HartveiligWonen

Met Hartveilig wonen verbetert de gemeente acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van vrijwilligers en AED’s. Gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunt en faciliteert dit project.

 
Reacties

Locatie


Ook interessant