vlonderpad Zegerstrand 22 juli

Flaneren over een vlonderpad


Met het plaatsen van het eerste vlonderdeel voor het wandelpad over het water bij het Zegerstrand ter hoogte van Wet ’n Wild aan de Alphense Zegerplas, is de opknapbeurt van de directe omgeving van het Zegerstrand bijna afgerond.

Wethouder Gert-Jan Schotanus zette de eerste vier meter van het pad over het water op zijn plek.
Op het ruim tweehonderd meter lange pad komen twee grote, lange banken om van het uitzicht over de plas te kunnen genieten. De vlonder van het drie meter brede pad en de banken lijken van hout, maar zijn gemaakt van duurzaam kunststof (composiet).

Veilig zwemmen

Door de vlonder staat het water langs het strand in beter contact met het water van het meer. Door de betere doorstroming wordt de kwaliteit van het zwemwater verbeterd. Het werk is naar verwachting half augustus klaar, op tijd voor het NK Wakeboard en Wakeskate.

Samen houden we het schoon

Er zijn extra afvalbakken geplaatst op het gras. Zeven dagen per week worden de bakken geleegd en wordt het strand schoongehouden. Wij vragen de gebruikers wel om zelf hun afval zo veel als mogelijk weer mee naar huis te nemen als de bakken vol zijn, om de omgeving mooi te houden en te voorkomen dat het zwerfafval in het water belandt.
Reacties


Ook interessant