coronel dakar etappe 8.v1.jpg

Flink rotsblok gooit roet in het eten voor Tim en Tom Coronel


In de achtste etappe van de Dakar Rally 2020 gooide een rots roet in het eten voor Tim en Tom Coronel. Na 177 kilometer klapte de tweeling tegen een flink rotsblok aan. Met zandvlakte, stenen en duinen was ook deze etappe een zware uitputting. Maar de broers laten weten toch volop genoten te hebben.

Op wat lekke banden na ging het goed voor de tweeling. Totdat zij een flinke rots over het hoofd zagen. De Beast 3.0 had behoorlijk wat schade. "We hadden even last van een overstekend steentje van een meter bij een meter. Daar klapten we aardig op dus de hele rechter onderkant lag eraf”, vertelde Tim, woonachtig in Alphen aan den Rijn.

De ophanging rechtsachter was krom en de velg was volledig kapot. Het koste wat tijd voordat ze weer door konden. Door de kromme ophanging slingerde de auto. Ondanks dat arriveerden Tim en Tom Coronel voor het donker bij de finish. “Al met al ben ik blij dat we goed de etappe doorgekomen zijn. Het is jammer van het tijdverlies want het zag er verder allemaal hartstikke goed uit”, vertelde Tom. De broers genoten volop. "Dit was wel een echte, een heel gave etappe", lacht Tom na het bereiken van de finish. Het was jammer van die rots want het ging verder echt heel erg lekker. Dit was weer eens een ouderwetse Dakar-waardige proef”, aldus Tim.
Reacties


Ook interessant