Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn

Gemeente en VORM melden zich aan voor NEPROM-prijs


Gemeente Alphen aan den Rijn en ontwikkelaar VORM hebben het project Thorbeckeplein en omgeving in Stadshart Lage Zijde aangemeld voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Dit is een prijs voor projecten met een uitstekende samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor locatieontwikkeling. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt.

Wethouder Gerard van As is zeer tevreden over de samenwerking met de marktpartijen die het Thorbeckeplein hebben gemaakt en het uiteindelijke resultaat van het Thorbeckeplein. ‘In een moeilijke tijd heeft de Lage Zijde een geweldige metamorfose ondergaan. Het doel was te komen tot een attractieve plek, waar de Alphenaren trots op zijn en graag verblijven. Een veilige plek die gezelligheid, bedrijvigheid, amusement en ontspanning uitstraalt. De gemeente wilde en kon dat niet alleen. Samen met stakeholders is gezocht naar nieuwe vormen van waarde-creatie en dat is gelukt. Qua samenwerking was het een leerzaam traject. De partners zijn gedurende het hele traject dicht bij elkaar gebleven. Steeds hebben alle partijen het beste voor het project voorop gesteld en soms water bij de wijn moeten doen. Wat ons betreft een voorbeeld voor andere projecten en partijen!’

Met de prijs wil de NEPROM de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren en de aandacht vestigen op het grote belang van goede samenwerking tussen overheid en professionele opdrachtgevers (marktpartijen). De winnende locatie wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 16 mei 2019.
Reacties


Ook interessant