vliegtuig schiphol

Gemeenten in gesprek met Schiphol over overlast


Vrijdag 1 november spraken wethouders van verschillende gemeenten in de regio met de baas van Schiphol, Dick Benschop. Het onderwerp betrof de overlast waar de omwonende gemeenten rondom de luchthaven last van hebben. Hieronder vallen Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.  

Overleggen tussen Schiphol en direct omliggende gemeenten vinden regelmatig plaats, maar daarmee houdt de hinder niet op. Ook gemeenten die niet direct naast Schiphol liggen ondervinden steeds meer geluidsoverlast. Dit was de aanleiding tot het gesprek tussen Schiphol en de verschillende gemeenten.

Het economisch belang van Schiphol wordt begrepen. Toch is dit niet in evenwicht met de hinder voor omwonenden. Volgens het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) blijft het aantal klachten stijgen. Ook uit verdere gemeenten.

Maatregelen nemen
Tijdens het gesprek werd door de bestuurders aandacht gevraagd voor maatregelen om de overlast te beperken. Zo zou onnodig laag vliegen voorkomen kunnen worden en nachtelijk vliegverkeer beperkt. Ook kwamen de zorgen over de geluidsoverlast en stikstofpositie bij natuur- en stiltegebieden naar boven.

Momenteel werkt Schiphol een pakket van maatregelen uit om de overlast zo veel mogelijk te verminderen. Hierbij zullen de suggesties van de gemeenten worden meegenomen.
Reacties


Ook interessant