Gert-Jan Schotanus gaat met VSG naar Malaga

Gert-Jan Schotanus gaat met VSG naar Malaga


Wethouder sport, Gert-Jan Schotanus, neemt in april deel aan de jaarlijkse studiereis georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten. Deze reizen worden door deelnemers gewaardeerd vanwege de 'andere' invalshoeken. De reis gaat dit jaar naar Malaga.

Over de voorgenomen studiereis van wethouder sport, Gert-Jan Schotanus, heeft raadslid Ank de Groot van RGL vragen gesteld. De Alphense sportwethouder gaat al jaren met deze reizen mee. Voor Schotanus is het de eerste keer, want hij is pas dit jaar wethouder in Alphen aan den Rijn met sport in zijn portefeuille.
De Groot vindt dat Schotanus maar in Arnhem kennis op moet doen. Deze gemeente is tenslotte European City of Sport 2018 in Nederland. Schotanus meldt dat hij daar vorige week op bezoek was.

De reizen naar een buitenlandse bestemming zijn waardevol door de andere invalshoeken dan in Nederland voor sport, bewegen en sportieve recreatie. Er wordt kennis uitgewisseld met de gemeente waaraan het bezoek wordt gebracht, maar ook tussen reisgenoten onderling. De reis in april 2019 gaat naar Malaga in Spanje. Deze stad wil de meest vitale stad van Spanje worden met sport als middel.
Reacties


Ook interessant