Alphen beweegt voorleesdag.jpg

Gezonde Voorleesbrunch bij kinderopvang Partou


Op woensdagochtend 22 januari verzorgde wethouder Gert-Jan Schotanus de aftrap van de Nationale Voorleesdagen bij Partou Kinderopvang. De wethouder las de kinderen voor uit ‘Moppereend’, het prentenboek van het jaar.

De start van de Nationale Voorleesdagen begon woensdagochtend traditioneel met het Nationaal Voorleesontbijt. Bij Partou was dit vanmorgen een Gezonde Voorleesbrunch. Vooraf aan de Gezonde Voorleesbrunch verzorgde Nubia van Alphen Beweegt een opwarmer. De kinderen konden lekker dansen en bewegen op onder andere het liedje van ‘Moppereend’.

Ook Druppie was present, de mascotte voor water drinken van JOGG. Hierna las wethouder Schotanus voor aan de kinderen, die gezellig om hem heen zaten en vol bewondering luisterden. De kinderen konden hierna smullen van een gezonde brunch en een glaasje water.

De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld voor kinderen die nog niet kunnen lezen. “Voorlezen prikkelt de fantasie, vergroot de woordenschat en het tekstbegrip. Daarnaast is voorlezen vooral heel erg leuk!” laat Alphen Beweegt weten. Via deze campagne wordt voorlezen gestimuleerd.
Reacties


Ook interessant