Gluren bij de Buren feestelijk geopend door wethouder Gert-Jan Schotanus

Gluren bij de Buren feestelijk geopend door wethouder Gert-Jan Schotanus


Vandaag vindt de eerste editie van Gluren bij de Buren plaats in Alphen aan den Rijn en deze is feestelijk geopend door Wethouder Gert-Jan Schotanus. Dit is hét huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Voor één dag veranderen de huiskamers in Alphen aan den Rijn in echte podia voor intieme optredens van lokale talenten.

Tot 17.00 uur kun je in 56 huiskamers in bijna alle wijken en kernen genieten van singer-songwriters, theatermakers, koren en noem maar op. De acts duren zo’n 30 minuten en alle inwoners kunnen deze gratis bezoeken. De gemeente werkt mee aan dit initiatief, omdat het mensen binnen de gemeente met elkaar, en met lokale podiumkunstenaars verbindt.

Ook het college brengt een bezoek aan verschillende optredens in de hele gemeente. Wethouder Gert-Jan Schotanus verrichtte de officiële opening om 12.45 uur in het voormalige kerkgebouw aan Hooftstraat 254 A in Alphen aan den Rijn, waar gemengd koor Pur Sang haar eerste optreden van de dag gaf. Burgemeester Spies, wethouder Van As en wethouder Maat bezoeken ook huiskamerconcerten in Alphen aan den Rijn. Wethouder Van Velzen bezoekt optredens in Zwammerdam en Koudekerk aan den Rijn, en wethouder De Jager in Boskoop.
Reacties


Ook interessant