coroneldakar.v1.jpg

Goede eerste week voor Tim en Tom Coronel bij Dakar Rally


De tweeling Tim en Tom Coronel zijn goed begonnen aan de tweede week van de Dakar Rally, die dit jaar plaatsvindt in Saudi-Arabië. Op zondag 12 januari noteerden ze de 44e tijd. Hiermee staat de tweeling op plek 27 in het algemeen klassement.

Tijdens de race hebben Tim en Tom Coronel hier weinig van meegekregen. Zij waren vooral bezig met hun eigen uitdaging. “In het eerste deel van de duinen reden we met een iets te lage bandenspanning. De band floepte van de velg af waardoor we bovenop een duin het wiel moesten wisselen”, blikt Tom terug op het enige euvel van de dag. “Verder ging het allemaal heel goed, redelijk makkelijk. De duinen waren weer heel gaaf, met her en der wel wat sneaky dingetjes maar we lieten ons niet verrassen. Om heel eerlijk te zijn was de etappe eigenlijk een beetje saai, alles liep gewoon heel makkelijk en goed. Maar dan ligt het gevaar juist op de loer, dus we blijven gefocust.”

Eenmaal uit de duinen stonden enkele razendsnelle secties op het programma: “Vol gas over heel grote zandplateaus”, vertelt Tim, woonachtig in Alphen aan den Rijn. “Onze auto haalde precies 160 kilometer per uur. De auto’s om ons heel gingen echter met een gangetje van 180 of 190 kilometer per uur dus die reden ons daar redelijk makkelijk voorbij. In de duinen waren wij weer beter en maakten we weer terrein goed. Onze Beast is gewoon niet helemaal geschikt voor die rechte stukken maar als deze duinen een voorbode zijn voor wat er ons nog te wachten staat, dan wordt het nog een fantastische week. Wat een landschap hier, ongelofelijk.”

Het feit dat de wagen dag na dag vrijwel vlekkeloos door het woeste landschap scheurt stemt Tim logischerwijs ook zeer tevreden: “Het is magnifiek wat de jongens ermee flikken, petje af. Elke nacht tot zo laat sleutelen en weinig slapen en toch zorgen dat hij er weer zo bij staat, dat is echt te gek.”

Kijk dit filmpje voor een indruk van de Dakar Rally.
Reacties


Ook interessant